صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
موزه سابق عراق در موصل و گنجینه های 2500 ساله آن که توسط جهادگران ویران شده است، به لطف تلاش های مرمتی با حمایت کارشناسان فرانسوی احیا می شوند.
آثار باستانی این موزه زمانی که شبه نظامیان داعش شهر شمالی موصل را در سال 2014 تصرف کردند و آن را به مدت سه سال مقر قدرت خود کردند، تکه تکه شدند.
دانیل ابلد، کارگر مرمت که به سفارش موزه معروف لوور فرانسه که به کارکنان موزه عراقی کمک می کند، گفت: "ما باید همه قطعات را جدا کنیم... این مانند یک پازل است که تلاش می کند قطعاتی را که داستان یکسانی را روایت می کنند به دست آوریم."
کم کم موفق می شوید مجموعه کامل را بازسازی کنید.
زمانی که جهادیهای داعش کنترل را به دست گرفتند، از بردن چکشها به گنجینههای پیش از اسلام که آنها را بدعت میدانستند، فیلم گرفتند و با افتخار در ویدئویی که در فوریه 2015 منتشر شد، بیدادگری خود را تبلیغ کردند.
بزرگترین و سنگین ترین آثار به نام تبلیغات آنها نابود شد، اما قطعات کوچکتر در بازارهای سیاه در سراسر جهان فروخته شد.
آثار ویرانی آنها امروز باقی مانده است.
در طبقه همکف موزه، میلههای آهنی پیچ خورده روی پایه از سوراخ سوراخ سوراخ میشوند.
در اتاقهای دیگر، سنگهایی با اندازههای مختلف پراکنده شدهاند که در برخی از آنها حکاکیهایی از پنجه یا بال حیوانات وجود دارد. برخی دیگر کتیبه هایی به خط میخی نشان می دهند.
کوچکترین این تکه ها - که بزرگتر از یک مشت نیست - روی میز چیده شده اند و کارشناسان سخت تلاش می کنند تا آنها را مرتب کنند.
تلاش آنها تاکنون بر روی یک شیر بالدار از شهر نمرود، جواهر امپراتوری آشور، دو "لاماسو" - گاو نر بالدار با سر انسان - و پایه تاج و تخت پادشاه آشورناسیرپال دوم متمرکز شده است.
پازل غول پیکر
این قطعات که قدمت بسیاری از آنها به هزاره اول قبل از میلاد باز می گردد، با بودجه اتحاد بین المللی برای حفاظت از میراث فرهنگی در مناطق درگیری (ALIPH) احیا می شوند.
در کنار موزه لوور، مؤسسه اسمیتسونیان در واشنگتن دی سی، که کارکنان موزه را آموزش می دهد، و صندوق جهانی بناهای تاریخی مستقر در نیویورک، که وظیفه مرمت این ساختمان را بر عهده دارد، مشغول به کار هستند.
پایه تاج و تخت پادشاه آشور که با خط میخی پوشیده شده است تقریباً ثابت به نظر می رسد.
برخی از قسمت ها با نوارهای الاستیک یا حلقه های فلزی کوچک به هم متصل می شوند.
چویب فراس ابراهیم، کارشناس تحقیقات سومری، کارمند موزه گفت: «پایه تخت به بیش از 850 قطعه شکسته شد. ما دو سوم آنها را کنار هم گذاشتیم.»
برای برخی از قطعات، نوشتن قطعات یا خطوط مستقیم به تیم ها کمک می کند تا آنها را مانند یک پازل غول پیکر کنار هم قرار دهند.
مرمتگر طاها یاسین گفت: «ما کتیبه ها را بر این اساس خواندیم و توانستیم قطعات را در جای خود ترمیم کنیم.
یاسین افزود، اما سایر قطعات بدون "سطح یا کتیبه های صاف" آنها را عملا غیر قابل تشخیص و پیچیده تر می کند.
صندلی های خالی
یک سال پس از تصرف موصل توسط نیروهای عراقی در سال 2017، موزه کمک هزینه اضطراری دریافت کرد تا آن را به شکوه سابق بازگرداند.
پس از تاخیرهای ناشی از همه گیری ویروس کرونا، زید گازی سعادله، مدیر موزه گفت که امیدوار است کار بازسازی ظرف پنج سال تکمیل شود.
اما بسیاری از شکاف ها باقی خواهند ماند و پوسترهای روی دیوارها آثار گمشده را شناسایی می کنند.
سعدالا گفت: «بیشتر قطعات تخریب یا غارت شده اند.
عراق برای چندین دهه از غارت آثار باستانی خود رنج برده است، به ویژه پس از تهاجم به رهبری ایالات متحده در سال 2003 و متعاقب آن اشغال داعش.
اما دولت فعلی می گوید که بازگرداندن آثار باستانی در اولویت بوده است.
آرین توماس، مدیر بخش عتیقهجات خاورمیانه لوور، گفت که موزه لوور 20 نفر را برای کمک به تلاشهای مرمت مأمور کرده است.
پس از سه ماموریت در سال جاری، هفت کارشناس فرانسوی به نوبت از عراق دیدن خواهند کرد تا با حدود 10 کارمند موزه، روند بازسازی را هدایت کنند.
پس از اتمام کار مرمت، یک نمایشگاه آنلاین برای کشف این اثر برگزار می شود.
توماس گفت: «وقتی گفتیم با زمان، پول و دانش میتوانیم حتی آسیبدیدهترین آثار را احیا کنیم، این موضوع را ثابت میکند.
آثاری که کاملاً از بین رفته بودند دوباره شکل گرفتند».
(AFP)
[ad_2]
مقالات مشابه
- مغرضانه رای گیری عناوین و خلاصه تحریف دموکراسی ما
- یک سرباز فرانسوی در حمله به یک اردوگاه نظامی در شمال مالی کشته شد
- ما Iran FIT هستیم ، خالق زیباترین چهره ها از سال 1992 تاکنون.
- شرکت صادرات و واردات کالاهای مختلف از جمله کاشی و سرامیک و ارائه دهنده خدمات ترانزیت و بارگیری دریایی و ریلی و ترخیص کالا برای کشورهای مختلف از جمله روسیه و کشورهای حوزه cis و سایر نقاط جهان - بازرگانی علی قانعی
- وکیل متخصص کیفری - وکیل پایه یک دادگستری وکیل متخصص کیفری
- شرکت صادرات و واردات کالاهای مختلف از جمله کاشی و سرامیک و ارائه دهنده خدمات ترانزیت و بارگیری دریایی و ریلی و ترخیص کالا برای کشورهای مختلف از جمله روسیه و کشورهای حوزه cis و سایر نقاط جهان - بازرگانی علی قانعی
- شرکت صادرات و واردات کالاهای مختلف از جمله کاشی و سرامیک و ارائه دهنده خدمات ترانزیت و بارگیری دریایی و ریلی و ترخیص کالا برای کشورهای مختلف از جمله روسیه و کشورهای حوزه cis و سایر نقاط جهان - بازرگانی علی قانعی
- دولت خواستار گسترده coronavirus آزمون برای همه ساکنان و کارکنان ماهر خانه های پرستاری
- باربری کاشانی اولین اتوبار با تخفیف های ویژه - باربری و اتوبار بارسنتر
- آسیا برای بازیابی از همه گیری به RCEP متمرکز بر چین متکی است