کشورهای اسلامی گرد هم می آیند تا برای مقابله با وضعیت اضطراری فزاینده در افغانستان برنامه ریزی کنند
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
در حالی که کشور همسایه پاکستان نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی را در روز یکشنبه برگزار کرد، کشورهای مسلمان در تلاش هستند تا راههایی برای پاسخ به بحران فزاینده اقتصادی و انسانی در افغانستان بیابند.
وضعیت اضطراری در افغانستان، که میلیونها نفر با شروع زمستان گرسنگی میکشند، نگرانیهای فزایندهای را برانگیخته است، اما جامعه بینالمللی در بحبوحه بیمیلی غرب برای کمک به دولت طالبان که در ماه اوت قدرت را در دست گرفت، در تلاش است تا پاسخی هماهنگ ارائه دهد.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان در سخنان افتتاحیه خود گفت: «اگر فورا اقدامی صورت نگیرد، افغانستان به سمت هرج و مرج می رود. او گفت: «آشوب به هیچ کس نمی خورد.
در این نشست دو روزه در اسلام آباد نمایندگانی از سازمان ملل و نهادهای مالی بین المللی و همچنین قدرت های جهانی از جمله آمریکا، اتحادیه اروپا و ژاپن نیز شرکت دارند.
امیر خان متکی سرپرست وزارت امور خارجه طالبان گفت که دولت جدید صلح و امنیت را احیا کرده است و برای پاسخ به درخواست ها برای تشکیل دولت فراگیرتر با احترام به حقوق بشر، از جمله حقوق زنان، اقدامات زیادی انجام داده است.
وی در بیانیهای گفت: «همه باید بدانند که انزوای سیاسی افغانستان برای هیچکس سودی ندارد، بنابراین ضروری است که همه از ثبات حاکم حمایت کنند و از آن از لحاظ سیاسی و اقتصادی حمایت کنند.»
20 میلیون نفر در خطر گرسنگی
مقامات طالبان پیش از این خواستار کمک برای بازسازی اقتصاد ویران شده افغانستان و تغذیه بیش از 20 میلیون نفر در معرض خطر گرسنگی شده بودند. برخی کشورها و سازمان های بشردوستانه کمک رسانی را آغاز کرده اند، اما فروپاشی سیستم بانکی کشور کار آنها را تقریباً پیچیده کرده است.
علاوه بر کمک های فوری، افغانستان برای تضمین ثبات اقتصادی درازمدت به کمک نیاز دارد. خیلی به تمایل واشنگتن برای آزاد کردن میلیاردها دلار ذخایر بانک مرکزی و لغو تحریمها بستگی دارد که بسیاری از نهادها و دولتها را مجبور به انحراف از روابط مستقیم با طالبان کرده است.
خان نخست وزیر پاکستان گفت: «آنها باید پیوند بین دولت طالبان و 40 میلیون افغان را جدا کنند.
متکی گفت که طالبان اجازه نمی دهد که افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات به کشورهای دیگر استفاده شود و گفت که هیچ سرکوبی علیه مقامات دولتی سابق انجام نخواهد شد.
اما طالبان به دلیل اینکه به زنان و دختران اجازه کار و تحصیل نمی دهند و بخش بزرگی از جامعه افغانستان را از حکومت کنار گذاشته اند، مورد انتقاد شدید قرار گرفته اند. آنها به نقض حقوق بشر و همچنین حمله به کارمندان سابق علیرغم وعده عفو متهم هستند.
(رویترز)
[ad_2]