پکیج

در حال حاضر، پکیج دیواری متداول‌ترین وسیله ایجاد گرمایش شوفاژ در سراسر دنیا است. عدم اشغال فضای مفید، ایم

توسط AKHBAREBARTAAAR در 29 مرداد 1400

در حال حاضر، پکیج دیواری متداول‌ترین وسیله ایجاد گرمایش شوفاژ در سراسر دنیا است. عدم اشغال فضای مفید، ایمنی بسیار بالا، استقلال کامل هر واحد مسکونی و رضایت کامل و کافی از عملکرد پکیج دیواری، تقریباً جایی برای تردید در استفاده از این سیستم در منازل و واحدهای تجاری باقی نمی‌گذارد. راندمان بالا و مصرف بهینه سوخت گاز، از دیگر عواملی هستند که دستگاه‌های اجرایی را نیز تشویق به توسعه استفاده از پکیج دیواری می‌نماید.

پکیج دیواری، که فقط نوع فن دار آن از نظر استانداردهای معتبر دنیا تائید می‌گردد، علاوه بر تأمین گرمایش داخل خانه یا محل تجاری، از طریق رادیاتور یا فن‌کوئل یا گرمایش از کف، آب گرم بهداشتی را نیز به‌صورت فوری در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد. همچنین ترکیب این دستگاه با کولرگازی از طریق یک کویل آب گرم، می‌تواند علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی، گرمایش مطبوع‌تر و ارزان‌تری را برای مصرف‌کننده مهیا سازد.

استفاده از دودکش مخصوص، کواکسیال (دوجداره) در هنگام نصب پکیج دیواری، این امکان را فراهم می‌نماید که علاوه بر خروج دود ناشی از کارکرد دستگاه به محیط خارج، هوای مصرفی موردنیاز دستگاه نیز از محیط خارج تأمین گردد و درنتیجه ایمنی کاملی برای مصرف‌کننده فراهم می‌شود.

 

روش عملکرد زمستانی

پکیج دیواری در فصل زمستان آب گرم مدار گرم‌کننده را تأمین می‌کند.وقتی شیر آب گرم مصرفی باز شود با عبور جریان آب از سنسور فشار میکروسوِئیچ این سنسورفعال شده و با ارسال فرمان به شیر سه طرفه برقی از طریق برد کنترل الکترونیک ،مدار رادیاتور ها موقتاً قطع شده و آب مدار گرم‌کننده به مبدل حرارتی ثانویه پوسته لوله هدایت می‌شود. به‌این‌ترتیب آب گرم مصرفی به‌صورت فوری تأمین می‌گردد.بلافاصله پس از بسته شدن شیر آب گرم مصرفی شیر سه‌طرفه برقی به‌طور خودکار آب گرم مدار گرم‌کننده را به مدار رادیاتور هدایت می‌کند.

 

روش عملکرد تابستانی

در این حالت پکیج دیواری تنها در زمان نیاز به تأمین آب گرم مصرفی به‌صورت خودکار روشن می‌شود. هنگامی‌که مصرف‌کننده یکی از شیرهای آب گرم را باز می‌کند، فرمان روشن شدن مشعل از طریق میکروسوئیچ سنسور فشار بورد کنترل الکترونیک صادرشده و آب گرم مصرفی با بهره‌گیری از مبدل حرارتی ثانویه پوسته ولوله به‌صورت فوری تأمین می‌شود. با بسته شدن آب گرم مصرفی بلافاصله دستگاه خاموش خواهد شد.

 

مزایای پکیج دیواری عبارتند از:

استقلال واحدهای مسکونی از یکدیگر،

استقلال هر واحد مسکونی در تأمین آب گرم مصرفی و گرمایش محیط،

عدم نیاز به احداث موتورخانه مرکزی،

امکان کنترل سیستم در داخل ساختمان،

عدم هزینه شارژ ماهانه و تعمیر و نگهداری،

سهولت در نصب ، راه‌اندازی ، سرویس و نگهداری،

راندمان بالاتر نسبت به موتورخانه مرکزی،

امنیت بالاتر به خاطر و جود سنسورهای آب گرم مصرفی و شوفاژ و سنسور دود و ،

 عدم اشغال فضای مفید در ساختمان‌ها،

ابعاد کوچک، تقریباً به‌اندازه یک دستگاه آبگرمکن دیواری معمولی،

تنظیم دما به میزان دلخواه،

تأمین آب گرم دائم و فراوان در کمترین زمان و جلوگیری از اتلاف انرژی،

 تأمین گرمایش واحدهای مسکونی تا متراژ حداکثر ۳۵۰ مترمربع به‌صورت کامل،

کارکرد آرام و بدون صدا،

راندمان حرارتی بالا همزمان با صرفه‌جویی در مصرف سوخت،

کوتاه شدن مسیر لوله‌های انتقال آب گرم رادیاتور و آب گرم مصرفی به محل موردنظر و درنتیجه جلوگیری از اتلاف انرژی و زمان.

معایب پکیج دیواری

علاوه برمزایای فوق، تنها عیب پکیج دیواری این است که فضایی معادل یک کابینت از حجم آشپزخانه را اشغال می‌کند.

 انواع پکیج

انواع پکیج عبارتند از: زمینی،دیواری، دودکش دار و فن دار.

پارامترهای مهم برای انتخاب پکیج دیواری

۱ دودکش ساختمان

۲ متراژ ساختمان

۳ مقدار موردنیاز آب گرم مصرفی

۴ تأمین اکسیژن موردنیاز دستگاه.

نکته بسیار مهم در انتخاب پکیج دیواری شرایط دودکش ساختمان می‌باشد که برای برطرف شدن مشکل دودکش، در ساختمان‌هایی که دودکش مناسب جهت راه‌اندازی دستگاه‌ها را ندارند، دستگاه‌ها در دو نوع دودکش دار و فن دار طراحی‌شده‌اند.

علاوه بر اینکه به ازای هر کیلووات توان دستگاه یک مترمکعب فضا نیاز است، فضای اتاق محل نصب دستگاه نیز باید به محیط هوای آزاد بیرون از اتاق محل نصب دستگاه به‌وسیله یک دریچه دائماً باز ارتباط داشته باشد تا اکسیژن موردنیاز دستگاه از محیط بیرون از اتاق محل نصب دستگاه تأمین گردد و هم در صورت نشتی احتمالی، گاز در محیط اتاق جمع نشود

 

محل نصب پکیج دیواری باید دارای شرایط ذیل باشد:

 بالای اجاق گاز و سایر وسایل گرمازا نباشد.

حداقل فاصله ی دستگاه از دیوار مقابل یک متر باشد.

حداقل فاصله از دیوار یا کابینت مجاور از طرفین ۱۵ساتی متر باشد.

حداقل فاصله از کف تا زیر پکیج ۱۲۰سانتی متر باشد.

حداقل فاصله ی عمودی از کلاهک تعدیل پکیج تا دریچه دودکش باید ۳۰ سانتیمتر باشد.

هرگز نباید کلاهک تعدیل پکیج دیواری را به دریچه دودکش داخل دیوار نصب نمود و حداقل ۳۰ سانتیمتر پایین تر از دریچه دودکش نصب گردد و هر چه بتوان دستگاه را نسبت به دریچه دودکش پایین تر نصب گردد بهتر است. زیاد شدن فاصله پکیج به دریچه باعث زیاد شدن مکش دستگاه می شود.

در صورتیکه قصد خرید پکیج دیواری دودکش دار دارید و می خواهید پکیج را در داخل کابینت نصب کنید، حتما توجه کنید که دستگاه برای احتراق نیاز به اکسیژن دارد و حتما باید درب کابینت کرکره ای باشد تا پکیج، اکسیژن مورد نیاز خود را از محیط دریافت کند.

 

پکیج ایده‌آل منزل شما

تا زیربنای ۲۴۰ مترمربع: میزان آب دهی یک پکیج دیواری ۲۴ کیلووات ( ۲۴۰۰۰ وات )، ۷ لیتر در دقیقه آب ۵۰ درجه سانتی گراد هست که برای منزل مسکونی معمولی با یک حمام و یا یک سرویس بهداشتی و آشپزخانه مناسب است.

تا زیربنای ۲۸۰ مترمربع: میزان آب دهی یک پکیج دیواری ۲۸ کیلووات ( ۲۸۰۰۰ وات )، ۸ لیتر در دقیقه آب ۵۰ درجه سانتی گراد می‌باشد که برای منزل مسکونی با یک حمام و یک سرویس بهداشتی و آشپزخانه مناسب است، ولی برای منزل مسکونی که دارای دو حمام و یک سرویس بهداشتی و آشپزخانه می‌باشد مناسب نیست.

تا زیربنای ۳۰۰ مترمربع: میزان آب دهی پکیج دیواری ۳۵ کیلووات ( ۳۵۰۰۰ وات )، ۱۰ لیتر در دقیقه آب ۵۰ درجه سانتی گراد می‌باشد که برای واحدی که دارای ۲ حمام و سرویس بهداشتی و آشپزخانه می‌باشد مناسب است.

 

دودکش ساختمان جهت نصب پکیج شوفاژ دیواری باید دارای شرایط ذیل باشد:

دودکش ساختمان باید مستقل و فقط مخصوص همان دستگاه پکیج شوفاژ دیواری باشد.

قطر لوله دودکش داخل دیوار باید ۱۵ سانتی متر باشد.

دودکش ساختمان باید دارای حداقل ۴ متر ارتفاع از روی دستگاه تا کلاهک تعدیل روی پشت بام باشد. باید در نظر داشت که حداقل ارتفاع موثر دودکش ساختمان برای هر پکیج ۴ متر در نظر گرفته می شود ( مطابق استاندارد )

دستگاه باید نسبت به سوراخ دودکش روی دیوار ۴۰ سانتی متر پایین تر نصب گردد.

طول لوله افقی دودکش دستگاه نباید بیشتر از ۲۰ سانتیمتر باشد و باید دارای شیب مثبت به سمت بالا باشد.

اتصالات دودکش دستگاه باید طوری باشد که به هیچ عنوان به داخل ساختمان نشتی نداشته باشد ( نباید دارای منفذ یا سوراخ باشد ) و الزاماًباید به داخل دودکش ساختمان با کشش مناسب متصل گردد.

سنسور دود موجود یک مزیت و تامین کننده ایمنی می باشد که در مواقع برگشت دود به محیط عمل می نماید، بنابراین به هیچ وجه نباید سنسور دود قطع و یا تغییری در آن ایجاد شود و جبران هر گونه خسارت وارده مادی و معنوی به مصرف کننده و دستگاه بر اثر دستکاری در سنسور دود به عهده تکنیسین نصب و در نهایت نماینده مجاز خدمات می باشد.

در محل هایی که دودکش مناسب وجود نداشته و یا دودکش موجود در ساختمان از کشش مناسبی برخوردار نمی باشد، باید حتماً از پکیج فن دار استفاده شود.

دودکش مخصوص دوجداره پکیج های فن دار وظیفه تخلیه دود دستگاه به محیط بیرون و تامین هوای تازه مورد نیاز سوختن در دستگاه را از محیط بیرون بر عهده دارد و باید وارد محیط آزاد شود و هرگز نباید به داخل دودکش ساختمان متصل شود.

 سوالات متداول در مورد پکیج

  • برای آپارتمانهای کمتر از 60 متر مربع چه نوع پکیجی پیشنهاد می کنید؟

بر طبق مبحث 17 مقررات ملی ساختمان ، نصب پکیج در آپارتمان های کمتر از 60 متر مربع در صورتی امکان پذیر است که هوای مورد نیاز احتراق از فضای خارج محیط مسکونی تامین شود.بهترین گزینه استفاده از پکیج فن دار با دودکش دوجداره است. همه سطوح بتوانیم با کارآفرینی های بیشتر، خدمات افزون تری را ارائه نماییم.

  • برای آپارتمانهای با درزبند کامل درب ها و پنجره ها چه نوع پکیجی پیشنهاد می کنید؟

برای آپارتمانهای با درزبند کامل مانند آپارتمان هائی کمتر از 60 متر مربع هوای احتراق باید از فضای خارج محیط مسکونی تامین شود.

  • برای آپارتمانهای با درزبند کامل درب ها و پنجره ها چه نوع پکیجی پیشنهاد می کنید؟

حداقل قطر دودکش 150 میلی متر است و ترجیحا به شکل دایره باشد.

حداقل ارتفاع دودکش در پکیج های بدون فن چقدر است؟

حداقل ارتفاع سه متر است.

  • در مورد نصب پکیج در بالکن چه نوع پکیجی را پیشنهاد می کنید؟

دستگاه پکیج فن دار با دودکش دوجداره پیشنهاد می گردد.

  • حداکثر فاصله مصرف آب گرم (حمام و ظرفشوئی) تا دستگاه پکیج چقدر است؟

مطلوبترین فاصله کمتر از 7 متر است.

  • نحوه پر کردن و بالا بردن فشار مدار شوفاژ که توسط مانومتر نمایش داده می شود چگونه است؟

توسط شیر پر کن زیر دستگاه فشار را تا حد مطلوب یعنی 1 تا 1.5 باربالا برده وسپس شیر مورد نظر را می بندیم.توجه داشته باشیدکه شیرهواگیری روی پمپ بایستی همیشه بازباشد تا هوای محبوس شده درسیستم ازاین طریق تخلیه گردد.

  • در صورت بالا رفتن فشار(مانومتر) چه کاری باید انجام داد؟

در صورتیکه دستگاه اشکال فنی نداشته باشد و صرفا آب بیش از اندازه پر شده باشد،با تخلیه آب مدار شوفاژکه بهتر است از طریق شیر هواگیری رادیاتور داخل حمام و یا آخرین رادیاتور انجام شود.

  • هر کدام از ولوم های روی پکیج چه کارایی دارند؟

در مدل های آنالوگ (B,M,E)ولوم سمت راست برای روشن و خاموش کردن کلی می باشد.ولوم وسط برای تنظیم دمای آب گرم مصرفی و ولوم سمت چپ تنظیم دمای شوفاژ (گرمایش)که در عین حال ولوم انتخاب فصل دستگاه نیز می باشد. و در مدل های دیجیتال (L) ولوم سمت راست تنظیم کننده دمای آب گرم مصرفی ، ولوم وسط تنظیم کننده دمای مدار گرمایش می باشد. و ولوم سمت چپ نقش روشن وخاموش کردن ،ولوم انتخاب فصل و حالت ریست را عهده دار می باشد.

  • هواگیری رادیاتورها به چه روشی انجام می شود؟

ابتدا دستگاه را خاموش می کنیم و بعد از گذشت چند دقیقه تک به تک و از طریق پیچ هواگیری که در انتهای هر رادیاتور می باشد کارهواگیری را انجام می دهیم و در نهایت فشار دستگاه را بین1تا 1.5 بارتنظیم کرده و دستگاه را روشن می کنیم.

حالت زمستانه وتابستانه کردن پکیج های آنالوگ:

اگرولوم گرمایشی بر روی صفرقرارگیرد پکیج درحالت تابستانه بوده واگرگرمایشی فعال باشه (بر روی صفرباشد) پکیج درحالت زمستانه کار خواهد کرد.

حالت زمستانه وتابستانه کردن پکیج های دیجیتال:

ولوم انتخاب فصل (ولوم سمت چپ پانل)امکان انتخاب حالت تابستان وزمستان رابه صورت مجزا فراهم می نماید.

  • ولوم رادیاتور و ولوم آب گرم مصرفی روی چه درجه ای باید باشد؟

حداقل میزانی که بتواند جوابگوی مصرف کننده باشد ، کافی است .در واقع بر حسب نیاز مصرف کننده تنظیم می شود.

  • حداقل فاصله زیر دستگاه پکیج تا کف زمین چقدر می باشد؟

یک متر

  • برای جلوگیری از یخ زدن دستگاه پکیج چه اقدامی باید صورت گیرد؟

الف: سیستم ضد یخ زدگی اتوماتیک دستگاه (دستگاه به برق وصل وکلید پاور روشن بوده وشیر گاز متصل به دستگاه باز باشد) ب-به سیستم شوفاژ ماده ضد یخ زدگی مخصوص شوفاژ را اضافه نمائید(از ضد یخ اتومبیل استفاده ننمائید.(. ج-دستگاه را در حالت حداقل ظرفیت نگه دارید. عملکرد ضد یخ اتوماتیک در پکیج های دیجیتال (L) و آنالوگ (B,M,E) متفاوت می باشد. در دستگاه های دیجیتال(L): شیر گاز دستگاه باز باشد . عقربه فشار دستگاه بین 1 تا 1.5 بار تنظیم باشد . دوشاخه دستگاه به برق متصل باشد. کلید انتخاب فصل را در وضعیت 0 قرار می دهیم. در دستگاه های آنالوگ (B,M,E) : شیر گاز دستگاه باز باشد. عقربه فشار دستگاه بین 1 تا1.5 بار تنظیم باشد. کلید روشن خاموش را در وضعیت 1 (روشن) قرار می دهیم. کلیدهای تنظیم دمای آب گرم و شوفاژ را در وضعیت 0 قرار می دهیم.

  • در صورتی که شعله پکیج بعد از چند ثانیه پس از روشن شدن خاموش شود چه اقدامی باید صورت گیرد؟

نیاز به بازدید سرویسکار دارد.

  • اگر پکیج قبل از شروع کار (روشن بودن فن) متوقف شود و چراغ راه اندازی مجدد (reset) روشن گردد چه اقدامی باید انجام داد؟

با توجه به کد خطایی که در دفترچه دستگاه مشخص شده است اقدامات بعدی را انجام می دهیم.

  • در صورت عدم سکونت در واحد مسکونی وبرای تخلیه آب دستگاه پکیج چه اقدامی باید صورت گیرد؟

تخلیه سیستم آب گرم مصرفی 1-شیر آب سرد ورودی به دستگاه را ببندید. 2-شیر آب گرم را باز نمائید. 3-مهره مربوط به اتصال آب سرد ورودی و آب گرم مصرفی به دستگاه را شل نمائید. 4-لوله های اتصالات روکار قبل از شیر آب سرد ورودی به دستگاه را عایق نمائید. تخلیه سیستم شوفاژ به روش ذیل انجام می شود: الف -مدار آب شوفاژ را تخلیه نمائید.

  • چرا فشار آب گرم کم است ؟

کم شدن فشار پکیج در دو حالت این اتفاق میفتد که فشار اب گرم مصرفی کم شده

اول اینکه سیتم لوله کشی شما دچار گرفتگی شده باشد که میتوان توسط نیروی متخصص شیلنگها سینگ ظرف شویی یا حمام رابازوتمیز شود

دوم اینکه دستگاه پکیج شما مبدل ان رسوب گرفته باشد دراین صورت هم میتوان توسط تکنسین دستگاه را بازکرد تا مبدل ان اسید شویی شوددر هرصورت این رسوب اب است که موجب افت فشار میشود.

مجموعه تاسیسات دات کام با بهره گیری از کارشناسان و متخصصین و با به کار گیری از دانش روز دنیا همواره ارائه دهنده ی کلیه محصولات سرمایشی و گرمایشی و مجری بیش از هزاران پروژه ساختمانی است.

آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن