هدف یک شهروند فرانسوی - ابتکار - "People's Primary" - اصلاح دموکراسی است

[ad_1] رای دهندگان فرانسوی که برای انتخابات مقدماتی مردمی آنلاین ثب

توسط AKHBAREBARTAAAR در 7 بهمن 1400
[ad_1]

رای دهندگان فرانسوی که برای انتخابات مقدماتی مردمی آنلاین ثبت نام کرده اند، در چهار روز رای گیری که از روز پنجشنبه آغاز می شود، از طریق "قضاوت اکثریت"، یک سیستم رای گیری که به عنوان راه حلی برای افزایش ناامیدی از روند انتخابات معرفی می شود، انتخاب نامزد مورد نظر خود را برای ریاست جمهوری آغاز خواهند کرد.

در Primaire Popular (People's Primary) یک ابتکار شهروندان با یک هدف جاه طلبانه است: متحد کردن احزاب چپ ضعیف و متفرقه فرانسه در پشت یک نامزد واحد برای انتخابات ریاست جمهوری آوریل. در این فرآیند، روش رای گیری جدیدی را آزمایش خواهد کرد که برای مقابله با بی علاقگی و ناامیدی رای دهندگان فزاینده از یک سیستم انتخاباتی طراحی شده است که باعث می شود بسیاری از رای دهندگان احساس نادیده گرفتن کنند.

نزدیک به نیم میلیون نفر برای شرکت در مسابقات مقدماتی ثبت نام کردند که فراتر از انتظارات برگزارکنندگان بود. آنها در یک رقابت مقدماتی آنلاین چهار روزه که از صبح پنج شنبه برگزار می شود و یکشنبه ساعت 5 بعد از ظهر به پایان می رسد، بین هفت نامزد انتخاب خواهند کرد.

از بین این هفت نفر، تنها یک نامزد برجسته، وزیر دادگستری سابق سوسیالیست، کریستین تاوبیرا، به همراه آنا آگوب-پورتری، فعال محیط زیست، شارلوت مارچاندیس، کارشناس بهداشت عمومی و پیر لاروتورو، عضو پارلمان اروپا، با کمال میل شرکت می کند. اما سه وزنه‌بردار دیگر - ژان لوک ملانشون، نامزد حزب سوسیالیست، آن هیدالگو، نامزد حزب سوسیالیست و یانیک جادوت از سبزها - همگی گفته‌اند که نتیجه انتخابات مقدماتی را نادیده خواهند گرفت و اولین هدف آن - اتحاد چپ - را عملاً دست نیافتنی می‌سازند.

در عوض، ماهیت آزمایشی انتخابات مقدماتی می تواند ماندگارترین کمک آن باشد: دور زدن احزاب سیاسی پراکنده و بی اعتبار کشور و معرفی یک سیستم انتخاباتی جدید که برای مقابله با ممتنع رأی دهندگان و ایجاد اجماع در مورد نامزدهایی که بهترین شانس برای پیروزی را دارند، طراحی شده است.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Zrz00zoYI-c[/embed]

بر اساس قضاوت اکثریت، رای دهندگان نظرات خود را در مورد هر یک از نامزدها با ارزیابی جداگانه آنها به جای قرار دادن آنها در مقابل یکدیگر از ابتدا بیان می کنند. ایده این است که نامزدی را مشخص کنیم که بهترین معدل را دارد و بنابراین برای رای دهندگان بیشتر قابل قبول است - در حالی که کسانی را که کمتر خوش طعم تلقی می شوند حذف کنیم.

این سیستم در اوایل دهه 2000 توسط محققان فرانسوی میشل مالینسکی و ریدا لاراکی ابداع شد که هدف آنها رسیدگی به نارضایتی فزاینده از سیستم سنتی انتخابات دو دوری فرانسه بود. در آن زمان، کشور از شوک انتخابات ریاست جمهوری سال 2002 که ژان ماری لوپن، نامزد راست افراطی، پس از کسب کمتر از 17 درصد در دور اول، واجد شرایط حضور در دور دوم شد، متحمل شد. لوپن در میدان شلوغی که رای چپ‌ها را تقسیم کرده بود، دوم شد و علیرغم اینکه اکثریت قاطع رای‌دهندگان فرانسوی رای‌دهی کردند، به فینال راه یافت.

رای گیری "تاکتیکی" در مقابل اراده مردم

مدت‌ها تصور می‌شد که سیستم رأی‌گیری دو دوری فرانسه به رأی‌دهندگان این امکان را می‌دهد که ابتدا «با قلب» (نامزد مورد علاقه‌شان) و سپس «با سر» (نامزدی که بین دو نامزد نهایی ترجیح داده می‌شود) انتخاب کنند. با این حال، از زمان شوک لوپن، نظرسنجی‌کنندگان افزایش پیوسته‌ای را در «رای‌گیری تاکتیکی» ثبت کرده‌اند که برای جلوگیری از چنین نتیجه‌ای طراحی شده است. در نتیجه، به طور فزاینده ای رایج است که رای دهندگان رای خود را به نفع "شیطان کوچکتر" حتی در اوایل دور اول به صندوق بیندازند.

Chloé Ridel، یکی از بنیانگذاران گروه حمایت می گوید: "سیستم فعلی ما رای دهندگان را ملزم می کند تا یک نامزد واحد را انتخاب کنند که ممکن است انتخاب مورد نظر آنها باشد یا نباشد." آب خوب (رای بهتر)، که حامی قضاوت اکثریت است. "مردم در نهایت رای می دهند در برابر یک نامزد به جای برای او می‌افزاید: کسی، و نمی‌توانند نظرشان را درباره سایر نامزدها بگویند. در نتیجه، رأی ممتنع و سفید (در اصل آرای اعتراضی) به طور پیوسته در حال افزایش است و برنده بدون حمایت اکثریت مردم انتخاب می‌شود.»

انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه در دو دور در اصل برای دور نگه داشتن نامزدهای حاشیه‌ای و ایجاد اجماع در مورد رئیس‌جمهور آینده طراحی شده بود که باید 50 درصد آرا را در دور دوم به دست آورد تا بتواند ریاست جمهوری را به دست آورد. با این حال، رأی گیری تاکتیکی ماهیت این «اجماع» را بسیار قابل بحث می کند. زمانی که رئیس جمهور ژاک شیراک در دور دوم انتخابات سال 2002 82 درصد آرا را به خود اختصاص داد، آن رای گیری به همان اندازه که لوپن را رد کرد، به همان اندازه که حمایت از رئیس جمهور محافظه کار فعلی بود.

>> تاریخچه انتخابات فرانسه: شوکر "رعد و برق" ژان ماری لوپن

مدافعان قضاوت اکثریت می گویند که این قضاوت مانع از چنین قرائت تحریف شده ای از اراده رای دهندگان می شد. برای شروع، لوپن را در همان ابتدا به عنوان نامزدی با بیشترین احتمال رد شدن توسط رای دهندگان معرفی می کرد. همچنین به 42 درصد از رای دهندگان فرانسوی که در دور اول از نامزدهای جناح چپ حمایت کردند اما در دور دوم هیچ یک از آنها باقی نمانده بودند، رای می داد.

قضاوت اکثریت ممکن است از نارضایتی های مشابه پس از انتخابات 2017 جلوگیری کند، که در آن، مارین، دختر لوپن نیز در دور دوم شکست خورد - این بار در برابر امانوئل ماکرون، تازه وارد. همانند پیروزی قاطع شیراک، 66 درصد آرایی که ماکرون در دور دوم به دست آورد، به سختی نشان دهنده سطح واقعی حمایت او در سراسر کشور بود. همچنین سیستم انتخاباتی بیش از 4 میلیون رای سفید صادر شده در اعتراض را در نظر نگرفت.

ریدل توضیح می‌دهد که بر اساس سیستم پیشنهادی، «نیازی به رأی‌گیری اعتراضی نیست، زیرا اگر بخواهید می‌توانید به همه نامزدها رتبه بد بدهید». علاوه بر این، قضاوت اکثریت همه نامزدها را موظف می‌کند تا با رای‌دهندگان گسترده‌تر ارتباط برقرار کنند، در حالی که سیستم انتخاباتی کنونی دو قطبی‌سازی را تشویق می‌کند - زیرا نامزدها فقط باید حدود 20 درصد رای دهندگان را تحت تأثیر قرار دهند تا به دور دوم بسیار مهم راه پیدا کنند.»

تغییر دهنده ی بازی؟

رای دهندگانی که در انتخابات مقدماتی مردمی شرکت می کنند به هر نامزد با استفاده از یکی از پنج نمره: بسیار خوب، خوب، نسبتاً خوب، قابل قبول و بد رتبه بندی می کنند. اگر کاندیداهای برتر در نهایت با میانگین نمره یکسانی دست یابند، محاسبه «امتیاز متوسط» آنها برنده را مشخص می کند. به عنوان مثال، اگر دو کاندیدا هر دو دارای میانگین نمره "قابل قبول" باشند، برنده کسی خواهد بود که میانگین امتیاز او نزدیک به "نسبتا خوب" باشد.

پیامد مستقیم این روش رای‌گیری، حذف سریع نامزدهای حاشیه‌ای است که ممکن است تعداد کمی از حامیان اختصاصی داشته باشند، اما توسط رای‌دهندگان گسترده‌تر رد می‌شوند. برعکس، سایر کاندیداهایی که کمتر تفرقه افکنی می‌کنند، می‌توانند تحت قضاوت اکثریت، ثروت خود را به طور چشمگیری بهبود بخشند.

ماه گذشته، نظرسنجی Opinion Way هر دو روش را با نمونه یکسانی از رای دهندگان آزمایش کرد و در نهایت به نتایج کاملاً متفاوتی برای انتخابات ریاست جمهوری آوریل رسید. اریک زمور، نامزد راست افراطی، علیرغم کسب 12 درصد از آرا بر اساس قوانین فعلی، با استفاده از قضاوت اکثریت به پایین ترین حد خود دست یافت. در مقابل، آرنو مونتبورگ چپ‌گرا - که از آن زمان از رقابت‌های ریاست‌جمهوری انصراف داده است - علیرغم کسب امتیاز پایین 1 درصد، با قضاوت اکثریت در رتبه سوم از میان 13 نامزد قرار گرفت.

این نظرسنجی نشان داد که والری پکرس، کاندیدای محافظه‌کار Les Républicains و مکرون هر دو بالاترین میانگین نمره ("قابل قبول") را داشتند. اما پکرسه به لطف میانگین امتیاز بالاترش در صدر رقابت قرار گرفت، به این معنی که نمرات مثبت بیشتری نسبت به مکرون کسب کرد.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=VoTNmFmud5U[/embed]

تجزیه و تحلیل های مشابهی در مورد سایر آراء از جمله رقابت برای کاخ سفید در سال 2016 انجام شده است. در مقاله ای در وب سایت Open Democracy با استفاده از داده های مرکز تحقیقات پیو، که از رای دهندگان خواسته بود نامزدها را از "بزرگ" تا "وحشتناک" رتبه بندی کنند، اشاره کرد که هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ پیشتازان مربوطه، نمرات مثبت بیشتری کسب کردند، اما در عین حال به مراتب بیشتر شدند. نمرات منفی نسبت به رقبای خود، که منجر به "رتبه بندی متوسط" ضعیف می شود. این داده ها نویسنده را به این نتیجه رساند که "فرایند رای گیری ایالات متحده شکست خورد زیرا دو "بدترین" نامزدها را برای هر حزب تعیین کرد.

همان مقاله استدلال می‌کند که قضاوت اکثریت ممکن است منجر به نتیجه دقیق‌تر و آگاهانه‌تر برای رای‌گیری برگزیت شود، و گزینه دودویی بین «ترک» یا «بماندن» را با مجموعه‌ای از گزینه‌ها جایگزین کند - مانند «بدون توافق»، « خروج اما با اتحادیه گمرکی "یا" خروج اما با عضویت در بازار واحد".

در فرانسه، گروه حامی رایدل اخیراً توسط قانونگذارانی که وظیفه یافتن راه‌هایی برای مدرن‌سازی سیستم انتخاباتی و افزایش مشارکت را دارند، مورد بازجویی قرار گرفته است. در گزارشی که ماه گذشته به مجلس شورای ملی ارائه شد، قانونگذاران پیشنهاد کردند در برخی از انتخابات محلی قضاوت اکثریت را آزمایش کنند.

آژانس‌های دیگر قبلاً این روش را آزمایش کرده‌اند، از جمله حزب حاکم خود ماکرون، La République en Marche، که از قضاوت اکثریت در رای‌گیری داخلی برای انتخاب نمایندگان حزب در سال 2019 استفاده کرد. تالار شهر پاریس نیز در سال گذشته قضاوت اکثریت را آزمایش کرد و به ساکنان این امکان را داد که یکی را انتخاب کنند. پروژه های طراحی و ارسال شده توسط همشهریان بیش از 100000 نفر در رای گیری دوم شرکت کردند. با بیش از چهار برابر تعداد شرکت کنندگان، دوره ابتدایی مردمی بزرگترین آزمون قضاوت اکثریت تا به امروز است.

این مقاله از اصل به زبان فرانسوی اقتباس شده است.


[ad_2]
https://20khababr.ir https://afkharebartar.ir https://akhabarebartar.ir https://andnews.ir https://avatefepak.ir https://baranmajale.ir https://behtaringam.ir https://daltek.ir https://elmitarin.ir https://fardayeashena.ir https://forbos.ir https://foxirani.ir https://gisoon.ir https://hodhodirani.ir https://iranisard.ir https://kahkashani.ir https://lasttimes.ir https://lilaki.ir https://livejame.ir https://magirani.ir https://majaleiranian.ir https://mervina.ir https://mineralnews.ir https://modirezard.ir https://momon.ir https://moniseh.ir https://nationaliran.ir https://netcrafti.ir https://news-single.ir https://newsexpress.ir https://newslife.ir https://newsspot.ir https://newsteen.ir https://nikmag.ir https://officemag.ir https://okaziyon.ir https://one-news.ir https://pandamag.ir https://parsroids.ir https://patris-fun.ir https://senatornews.ir https://seratmag.ir https://sibala.ir https://sohanian.ir https://sosokan.ir https://tazekhabari.ir https://technoirani.ir https://timesirani.ir https://yamorani.ir https://yandexkhabari.ir https://abdoosnews.ir https://zehnenoandinsh.ir https://abestanews.ir https://abtinnews.ir https://akhbarebartaaar.ir https://akhbaremaaaa.ir https://akhbareshomaaa.ir https://akhshijnews.ir https://atrinnews.ir https://atroticnews.ir https://atshnews.ir https://bashariatemrooz.ir https://dastesalamatt.ir https://dostemansalam.ir https://elementorsite.ir https://emrooztafahom.ir https://ensanedirooooooz.ir https://etelaresankhabar.ir https://examplenews.ir https://fardaalefba.ir https://gisooyekhabar.ir https://halohekayatha.ir https://hashtadonoh.ir https://hekayatfardayeemaaa.ir https://honarmandkhabar.ir https://istgaheshomareyek.ir https://ketabkhoooon.ir https://kimyagaaaar.ir https://markazeakhbar.ir https://masternewss.ir https://mohamadrezasite.ir https://morvarideasia.ir https://mramins.ir https://naserinews.ir https://nasermr.ir https://newsamins.ir https://newsatropat.ir https://newscenterals.ir https://newsmineral.ir https://newsouls.ir https://newspishgamannn.ir https://newssalam.ir https://newsshans.ir https://newsworlds.ir https://parinews.ir https://patris-music.ir https://poshtibannews.ir https://powernewss.ir https://recordejadid.ir https://salamnewws.ir https://23ncfst.ir/ https://amiran-carpet.ir/ https://armanenergytec.ir/ https://blogenews.ir/ https://blogkhoon.ir/ https://bvfars.ir/ https://charsounews.ir/ https://chsnews.ir/ https://dezfil.ir/ https://dmwebmaster.ir/ https://dota2news.ir/ https://erfanhd.ir/ https://etminan110.ir/ https://faratarazkhabar.ir/ https://farsgardi20.ir/ https://footynews.ir/ https://goto98.ir/ https://ilyarkhabar.ir/ https://ir2khabar.ir/ https://iranalmanac.ir/ https://irandaryafest.ir/ https://khabarehaft.ir/ https://khabarontime.ir/ https://lolsms.ir/ https://maadgig.ir/ https://masoudtb.ir/ https://mp3news.ir/ https://music-ha.ir/ https://nakhlestankhabar.ir/ https://newcharge.ir/ https://news-links.ir/ https://news180.ir/ https://pimn.ir/ https://prmf.ir/ https://pvnews.ir/ https://rejawnews.ir/ https://sahab-co.ir/ https://samanbarg.ir/ https://semanews.ir/ https://shirinonews.ir/ https://soheilesonghor.ir/ https://tacity.ir/ https://taktanews.ir/ https://tarabaranmag.ir/ https://telegram-persian.ir/ https://tfcenter.ir/ https://trika.ir/ https://velninews.ir/ https://vidnaz.ir/ https://wajnews.ir/ https://your-news.ir/ https://zangannews.ir/ https://2016downloadnew.ir/ https://paxsolomusic.ir/ https://daryamedia.ir/ https://andikakhabar.ir/ https://seo-pbn.ir/ https://ghezelwich.ir https://panaztebtabriz.ir https://shayna-net.ir https://kanooneslamshahr.ir https://raynuts.ir https://honare2.ir https://itsama.ir https://flingpet.ir https://foreverpro.ir https://fraeesi.ir https://gkhabar.ir https://18amlak.ir https://pooyesh-khabar.ir https://matsef.ir https://photo-land.ir https://tabarestan118.ir https://disachain.ir https://chikaapp.ir https://mahestan18.ir https://radyaabkala.ir https://c-civil.ir https://saeeed.ir https://copytops.ir https://modirsearch.ir https://shz1music.ir https://m-khosravi.ir https://iranhayashi.ir https://iranian-dress.ir https://gigblog.ir https://basitcg.ir https://mashhadhekmat.ir https://rahetamin.ir https://radolyamani.ir https://bnemati.ir https://face-wood.ir https://tourvare.ir https://centertasisat.ir https://bidarirafsanjan.ir https://namahaa.ir https://30pp.ir https://script-tabadol-link.ir https://simayesarbedar.ir https://pakdashtiha.ir https://rentacars.ir https://2019movies.ir https://ekar24.ir https://saber-ramezani.ir https://teb-saharsina.ir
آخرین مطالب