مشاوره حقوقی برای شکایت از کارفرما

اختلافاتی که در کار و بین کارمند و یا کارگر با کارفرما ممکن است اتفاق بیفتد گاهی اوقات منجر به شکایت از کارفرم

توسط AKHBAREBARTAAAR در 18 آبان 1400

اختلافاتی که در کار و بین کارمند و یا کارگر با کارفرما ممکن است اتفاق بیفتد گاهی اوقات منجر به شکایت از کارفرما می‌شود. اگر در این زمینه سئوال و ابهامی دارید یا قصد شکایت از کارفرمای خود را دارید و نمی‌دانید باید چه کاری انجام دهید یا از کجا شروع کنید می‌توانید مشاوره حقوقی تخصصی درزمینه شکایت از کارفرما دریافت کنید.

روابط بین کارفرما و کارگر براساس قانون و نقش مشاوره حقوقی در آن

با شروع کار یک کارگر یا کارمند در شرکت، کارگاه یا هر سازمانی، حقوق و همچنین مسئولیت‌هایی برای طرفین مشخص شده و در قرارداد بین آن‌ها ذکر می‌شود. 

هر قراردادی دارای اصول و شرایطی است که طرفین در زمان انعقاد آن مکلف به انجام آن هستند و عدول از هرکدام از این اصول ممکن است حق شکایت را برای دیگری ایجاد نماید. اما برای این‌که نسبت به حقوق و تکالیف خود در قراردادهای کاری آگاه باشید و قرارداد بی‌عیب و نقص داشته باشید بهتر است حتما از قبل مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه قراردادها را با یک وکیل متخصص داشته باشید.

براساس آنچه که قانونگذار در قانون کار مشخص کرده، کارفر مکلف است طبق تعرفه‌ها و مشخصه‌هایی که بابت حقوق و دستمزد، عیدی و پاداش، مرخصی ، حق اولاد، حق مسکن، خوار و بار و سایر موارد تعیین شده، حقوق حقه کارگر را به موقع پرداخت نماید.

درغیر این صورت و در صورتی که کارفرما از پرداخت حق و حقوق کارگر و کارمند خود امتناع نماید، کارگر می‌تواند با دریافت مشاوره حقوقی در مورد شکایت از کارفرمایش اطلاعات لازم را به دست آورده و برای شکاست اقدام نماید. درواقع شکایت از کارفرما یکی از موضوعاتی است که در روابط بین کارگر و کارفرما پیش می‌آید تخصصی بوده و نیازمند مشاوره تخصصی حقوقی با وکیل متخصص اداره کار است.

شرایط مشاوره حقوقی برای شکایت از کارفرما

درصورتی که از کارفرمای خود شاکی باشید برای شکایت از وی باید شرایطی وجود داشته باشد که بهتر است قبل از اقدام به هرکاری مشاوره حقوقی دریافت نمایید. درصورت وجود شرایط مورد نیاز ودلایل موجه و قانونی، فرد شاکی می‌تواند جهت احقاق حق خویش به مراجع صالح در اداره کار شکایت نماید.

اما این شرایط و دلایل چیست؟ شکایت از کارفرما می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد، از جمله عدم پرداخت حقوق و مزایای کار، اخراج غیر قانونی، عدم بیمه کردن کارگر. بنابراین برای این‌که بدانید موضوع مربوط به آنچه که نسبت به آن شکایت دارید مورد قبول خواهد بود یا خیر، بهتر است همانطور که گفتیم از خدمات مشاوره حقوقی استفاده کرده و با یک وکیل متخصص در امور کار مشورت نمایید.

مراحل شکایت از کارفرما با دریافت مشاوره حقوقی

  • تنظیم و ثبت دادخواست شکایت از کارفرما: در این مرحله فرد باید به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه دادخواست شکایت خویش را در سامانه اداره کار ثبت نماید.

نکته: در دادخواست باید کلیه مطالبات کارگر که عبارتند از حق بیمه، سنوات، حق السعی، اضافه کاری‌ها و ... ثبت شود. اما برخی از مطالبات کارگر را در یک دادخواست به صورت همزمان نمی‌توان مطالبه نمود. همین نکته پیچیدگی تخصصی بودن ثبت دادخواست را نشان می‌دهد که بهتر است با مشاوره حقوقی با یک مشاور حقوقی خوب از ریزه‌کاری‌های آن آگاه شوید.

  • بارگزاری و آپلود مدارک و مستندات
  • ابلاغ زمان رسیدگی در مراجع صالح رسیدگی کننده در اداره کار از طریق پیامک (متقاضی لازم است که با مراجع به قسمت کاربری خویش زمان و آدرس محل حضور را مشاهده نماید. این ابلاغ برای کارفرما نیز ارسال می‌شود).

نکته: ابلاغ به کارفرما صورت گیرد، او نیز لازم است در سامانه اداره کار ثبت نام کند. درغیر این صورت به عرایض کارفرما ترتیب اثر داده نخواهد شد.

نکته بسیار مهم: گاهی قانون گذار برای برخی از مطالبات کارگران زمان مشخصی را قرار داده است و اگر کارگری خارج از این مدت مطالباتی داشته باشد و اقدام نماید، در مراجع صالح رسیدگی‌کننده در اداره کار به درخواست وی رسیدگی نمی‌شود. بنابراین برای این‌که بدانید چه مواردی دارای محدودیت در مدت زمان شکایت هستند و باید چه کنید، باید نسبت به آن آگاهی داشته باشید و برای کسب اطلاع باید با مشاوره حقوقی تخصصی در حوزه کار و روابط بین کارگر و کارفرما از مشاور متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

مدارک مورد نیاز برای شکایت از کارفرما و کمک از مشاوره حقوقی

  • مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه شکایت از کارفرما قطعا شما را با مراحل و مدارک مورد نیاز برای شکایت آشنا خواهد کرد. اما به طور کلی مدارک مورد نیاز برای شکایت عبارتند از: 
  • قرارداد کار مابین کارگر و کارفرما به عنوان سندی است که نشان‌دهنده رابطه کارگری و کارفرمایی بین طرفین باشد. 
  • مدرک بعدی فیش‌های  واریزی از حساب کارفرما به حساب کارگر
  • لیست پرداخت حق بیمه

دارا بودن اسناد و مدارک محکمه‌پسند در درجه اول اهمیت در شکایت از کارفرما قرار دارد و اگر نتوانید مدارک و مستندات مورد نیاز را فراهم کنید، شکایت شما راه به جایی نخواهد برد. البته این موضوع به این معنا نیست که اگر کارگری به این دلیل که سند و مدرکی ندارد از شکایت صرف نظر نمایند.

 

باید بدانید طرق متفاوتی جهت اثبات رابطه کارگر و کارفرمایی و مطالبات کارگران وجود دارد که گاه کارگران از آن بی‌اطلاع هستند و اینجاست که لزوم مشاوره حقوقی با وکیل متخصص  در امور اداره کار می‌تواند گره‌گشای افراد شاکی باشد.

آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن