مراکش و اسرائیل سالگرد از سرگیری روابط دیپلماتیک را جشن می گیرند
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
مراکش، اسرائیل و ایالات متحده روز چهارشنبه اولین سالگرد از سرگیری روابط دیپلماتیک تحت حمایت ایالات متحده بین پادشاهی شمال آفریقا و دولت یهود را جشن گرفتند.
وزرای خارجه سه کشور - ناصر بوریتا، ژایر لاپید و آنتونی بلینکن - طی یک کنفرانس ویدئویی از مشارکتی با هدف ایجاد آنچه وزیر امور خارجه ایالات متحده "دستاوردی که روابط، مشارکت ها و راه های تعقیب اهداف مشترک را تعمیق می بخشد" استقبال کردند. . .
بوریتا گفت که رباط مصمم است به دستیابی به "صلح پایدار در منطقه" کمک کند.
مراکش در دسامبر سال گذشته، دو دهه پس از قطع روابط با آغاز انتفاضه یا قیام دوم فلسطینیان، روابط رسمی خود را با اسرائیل از سر گرفت.
این نزدیکی بخشی از مجموعه ای از توافقنامه های عادی سازی بین اسرائیل و چندین کشور عربی بود که با میانجیگری دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا و به عنوان توافق نامه ابراهیم شناخته می شد.
این امر باعث خشم فلسطینی ها شد زیرا اجماع دیرینه اعراب علیه عادی سازی را تا زمانی که اسرائیل با صلحی جامع و پایدار موافقت کرد، در هم شکست.
روز چهارشنبه، بلینکن از "گامی مثبت برای منطقه که ما به دنبال گسترش دایره صلح هستیم" استقبال کرد.
«ایالات متحده متعهد به حمایت و گسترش توافق ابراهیم است. وی گفت: خوشحال خواهیم شد که دفاتر ارتباطی شما در آینده نزدیک به سفارت تبدیل شوند.
بوریتا همچنین دعوت لاپید را برای بازدید از اسرائیل «در اسرع وقت» پذیرفت.
با توجه به درگیری اسرائیل و فلسطین، وی بر حمایت مراکش از راه حل دو کشوری تاکید کرد.
یک ائتلاف طرفدار فلسطین متشکل از افراط گرایان چپ و اسلام گرایان خواستار تحصن در چندین شهر در اعتراض به سالگرد توافق شده است، اما مقامات رباط آن را ممنوع کرده اند. بر اساس ویدئوهای رسانههای اجتماعی، مشارکت در سایر بخشها اندک بود.
با وجود همدردیهای طرفدار فلسطین در مراکش، از سرگیری روابط با اسرائیل اعتراضهای جدی را برانگیخت، زیرا واشنگتن در همان زمان حاکمیت پادشاهی بر صحرای غربی مورد مناقشه را به رسمیت شناخت.
مراکش بیشتر صحرای غربی را کنترل می کند و مستعمره سابق اسپانیا را بخشی از قلمرو مستقل خود می داند، در حالی که الجزایر همسایه از جنبش استقلال پولیساریو حمایت می کند.
مراکش و اسرائیل قبلاً در اوایل دهه 1990 روابط دیپلماتیک برقرار کرده بودند.
روزی روزگاری، یک جامعه بزرگ یهودی در پادشاهی شکوفا شد، و یک سال پس از برقراری مجدد روابط، عادی سازی به سرعت در حال انجام است.
بنی گانز وزیر دفاع اسرائیل ماه گذشته سفری بی سابقه داشت و یک پیمان امنیتی را امضا کرد که خشم الجزایر و فلسطینی ها را برانگیخت.
از آن زمان، رسانه های هر دو کشور از دستیابی مراکش به فناوری دفاعی اسرائیل خبر دادند.
رسانه های این پادشاهی گزارش دادند که انتظار می رود اورنا باربیوای وزیر اقتصاد و صنعت اسرائیل نیز در اوایل سال آینده به این کشور سفر کند.
الجزایر در ماه اوت روابط دیپلماتیک خود را با مراکش به دلیل "اقدامات خصمانه" قطع کرد، اتهامی که رباط آن را رد کرده است.
(AFP)
[ad_2]