شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه ای را برای تسهیل جریان کمک ها به افغانستان تصویب کرده است
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به اتفاق آرا قطعنامه ای را تصویب کرد که از سوی ایالات متحده برای کمک به رسیدن کمک های بشردوستانه به افغان های ناامید و در عین حال تلاش برای دور نگه داشتن منابع مالی از دست طالبان، تصویب شد.
این قطعنامه - اولین گام سازمان ملل پس از ماه ها بحث در مورد چگونگی جلوگیری از یک فاجعه انسانی در بحبوحه سقوط اقتصادی در افغانستان - توسط اسلامگرایان به عنوان یک "گام خوب" مورد استقبال قرار گرفت.
پس از بازگشت طالبان به قدرت در ماه اوت، میلیاردها دلار کمک و دارایی توسط غرب مسدود شد که سازمان ملل آن را به عنوان "شوک مالی بی سابقه" برای اقتصاد افغانستان وابسته به کمک توصیف کرد.
برای ماهها، ناظران هشدار دادهاند که میلیونها نفر در طول یک بحران ترکیبی غذا، سوخت و پول در طول زمستان سخت با انتخاب بین گرسنگی یا مهاجرت مواجه هستند.
قطعنامه شورای امنیت اجازه می دهد تا کمک ها به مدت یک سال بدون نقض تحریم های بین المللی با هدف منزوی کردن طالبان که رژیم آن توسط جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نشده است، به کشور سرازیر شود.
در داخل افغانستان جدید: دیدگاه انحصاری فرانس 24 از زندگی تحت طالبان
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، گفت: «ما از آن قدردانی می کنیم (زیرا) می تواند به وضعیت اقتصادی افغانستان کمک کند.
جفری دلاورنتیس، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، با اشاره به طالبان گفت: اما این کمکها برای هیچ سازمانی برای نادیده گرفتن تعهدات بینالمللی خود یک چک خالی نیست.
ایالات متحده همچنین روز چهارشنبه گامهای بیشتری را برای کاهش تحریمها علیه طالبان برای اجازه دادن به کمکها، بهروزرسانی دستورالعملها برای روشن کردن مجاز بودن صادرات کالا و ارسال کالا، تا زمانی که هدف تحریمهای ایالات متحده قرار نگرفته، اعلام کرد.
کمک های غذایی "بسیار حیاتی".
در افغانستان، امدادگران می توانند با وزارتخانه های تحریم شده مبادلات مالی انجام دهند. قطعنامه سازمان ملل تضمین می کند که کارکنان بشردوستانه تحریم ها را نقض نکنند.
این متن همچنین شامل نظارت بر مقصد کمک ها و همچنین گزارش سازمان ملل در مورد عملکرد این کمک ها هر شش ماه یکبار است.
یک دیپلمات که اوایل این هفته خواست نامش فاش نشود، گفت: «اگر شواهدی وجود داشته باشد که از آزادی سوء استفاده میشود یا این پول به دست افراد تحریمشده میرسد، ممکن است برداشته شود».
مارتین گریفیتس، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه از این قطعنامه استقبال کرد و گفت که این قطعنامه به بیش از 160 سازمان بشردوستانه اجازه می دهد که مواد غذایی و مراقبت های بهداشتی حیاتی را در افغانستان ارائه می کنند... کارهایی را که ما برنامه ریزی کرده ایم، انجام دهند.
پس از بازگشت طالبان به قدرت، ایالات متحده نزدیک به 9.5 میلیارد دلار از بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد و بانک جهانی نیز کمک های خود به کابل را به حالت تعلیق درآورد.
ارز سقوط کرد و بدون بودجه برای پرداخت به مقامات دولتی، خانواده ها برای گذران زندگی خود به فروش مبلمان و جواهرات متوسل شدند.
از آنجایی که این کشور نیز تحت تأثیر خشکسالی و همهگیری کووید-19 قرار گرفته است، سازمان ملل اوایل ماه جاری هشدار داد که شوک مالی میتواند اقتصاد را تا 20 درصد ظرف یک سال کوچک کند.
کمک های بین المللی 40 درصد تولید ناخالص داخلی افغانستان را تشکیل می دهد و 80 درصد بودجه آن را تامین می کند.
اما مجاهدین گفتند که کشور با چنین بحرانی مواجه نیست، اگرچه قیمت مواد غذایی و بیکاری افزایش یافته است.
مجاهد گفت: «کمک ها از بسیاری از کشورها آمده است و دولت ذخایر عظیمی از مواد غذایی دارد که در صورت نیاز می توان از آنها استفاده کرد.
بنابراین ما تهدید یک بحران انسانی را نمی بینیم، حتی اگر مردم به کمک نیاز داشته باشند.»
روز چهارشنبه روسیه از غرب خواست تا دارایی های افغانستان را آزاد کند.
بانک جهانی به تاریخ 10 دسامبر اعلام کرد که تا پایان ماه دسامبر 280 میلیون دالر کمک بشردوستانه به یونیسف و برنامه جهانی غذا ارائه خواهد کرد که در افغانستان توزیع خواهد شد.
(AFP)
[ad_2]