سیتریک اسید - Citric Acid - مرجع مواد شیمیایی ایران

اسید سیتریک از جمله موادی میباشد که کاربرد فراوانی در صنعت دارد و به عنوان یکی از از مواد شیمیایی پرکاربرد شناخته شده است. ایجاد اسید سیتریک در مقیاس صنعتی به جهت اولین بار در سال ۱۸۹۰ بر پایه صنعت میوه مرکبات ایتالیا شروع شد. اسید سیتریک هایی که به طور تصنعی تولید شده اند مورد تایید سازمان بهداشت هستند البته باید بدانید که همین تایید نیکی تنها تضمین صد در صدی ایمنی این ماده را نمی کند، بلکه حتی گزارشاتی وجود داراست مبنی بر آنکه این ماده سبب واکنش های آلرژیک و بعضا بیماری ها شده است، در ضمن دقت داشته باشید که این واکنش های آلرژیک و بیماری ها بر اثر مصرف اسید سیتریک طبیعی چشم نشده است.البته ضرر های اسید سیتریک تصنعی هنوز به اثبات علمی نرسیده است. اما تاثیری که اسید سیتریک بر بر روی سلامتی بدن دارد آن هست که به عنوان یک بافر اسید کار می کند و منجر تهیه شدن اسیدیته در بدن می شود. همینطور یک سکو مونوهیدرات وجود داراست که به طور معمول در کاربردهای دارویی به کارگیری می شود.همچنین اسید سیتریک در میزان های مختلفی از دانه ها، از جمله دانه کوچک وجود دارد. اگر چه اسید سیتریک یک اسید ضعیف هست ولی قرار گرفتن در معرض گرید خالص می تواند عارضه ها جانبی ساخت کند. به تیتر مثال اسید سیتریک خشک ، بی آب یا این که انهیدراته به شکل پودر کریستالی سپید رنگ در دسترس میباشد و عمده در پخت و پز به عنوان طعم دهنده ، تهیه و تنظیم کننده اسیدیته مواد خوراکی و غیرخوراکی و براق کننده میوه های فریزر ای آیتم به کارگیری قرار می گیرد. معالجه یا این که تیمار اسید سیتریک به تنظیم اسیدیته کمک می کند، به عنوان یک آنتی اکسیدان فعالیت می نماید و به حفظ رنگ مواد غذایی یاری می کند. اسید سیتریک خوراکی به طور طبیعی در مرکبات به ویژه لیمو و لیموترش یافت می شود. D- ایزوسیتریک در آبلیمو به طور طبیعی از سیترات دارای کمک آنزیم اکونیتاز و ایزو سیترات دهیدروژناز ایجاد می شود، و مقدار آن به طور معمول به عنوان پارامتری به جهت تشخیص کیفیت آبلیمو استعمال می شود. حالا ما می خوا هیم به بررسی کاربرد اسید سیتریک بپردازیم و اطلاعاتی اثر گذار درباره کاربرد همین ماده شیمیایی به دست آوردن کنیم؛ چون این ماده نقش بسیار مهمی در ایجاد مواد مصرفی ما دارااست پس آشنایی بیشتر آن می تواند به جهت اسید هیدروکسی سیتریک ما مفید باشد. از همین ماده بهطور گستردهای به عنوان ترش کننده، طعم دهنده یا این که یک برهان کیلاته کننده به کارگیری میشود. H آب میوههای مرکباتی مانند پرتقال و لیمو بستگی به غلظت اسید سیتریک دارد، به طوری که برای غلظت اسیدی فراتر بیشتر می گردد و برعکس. اگرچه در بخش اعظمی از مرکبات مثل لیمو مهم غلظت بالا یافت می شود، اما استخراج اسید از میوه برای مصارف صنعتی مقرون به صرفه نیست. نام اسید سیتریک برای عمده مردم جامعه آشنا می باشد ولی این آشنایی در اکثریت به دانستن نام این اسید خلاصه می شود و از ماهیت و کاربرد های آن اطلاعات چندانی ندارند.