سازمان ملل خواستار کمک 5 میلیارد دلاری به افغانستان در سال 2022 شده است
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
سازمان ملل متحد روز سهشنبه اعلام کرد که برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی و ارائه آیندهای به این کشور ویران پس از ۴۰ سال رنج، به ۵ میلیارد دلار کمک برای افغانستان در سال ۲۰۲۲ نیاز دارد.
سازمان ملل متحد در بزرگترین درخواست خود برای یک کشور واحد اعلام کرد که 4.4 میلیارد دلار (3.9 میلیارد دلار) در افغانستان مورد نیاز است، در حالی که 623 میلیون دلار دیگر برای حمایت از میلیون ها افغانی که در خارج از مرزهای آن پناه گرفته اند مورد نیاز است.
سازمان ملل می گوید که امسال 22 میلیون نفر در افغانستان و 5.7 میلیون افغان دیگر در پنج کشور همسایه به کمک های حیاتی نیاز دارند.
«یک فاجعه انسانی در مقیاس تمام عیار در راه است. مارتین گریفیتس، رئیس معاونت سازمان ملل متحد گفت: پیام من فوری است: درها را به روی مردم افغانستان نبندید.
به ما کمک کنید تا از گرسنگی، بیماری، سوء تغذیه و در نهایت مرگ جلوگیری کنیم.»
از زمانی که جنبش اسلامگرای سرسخت طالبان در اواسط ماه اوت کنترل افغانستان را به دست گرفت، این کشور با افزایش تورم و بیکاری در هرج و مرج مالی فرو رفته است.
واشنگتن میلیاردها دلار از دارایی های این کشور را مسدود کرده است، در حالی که کمک رسانی به شدت مختل شده است.
افغانستان همچنین در سال 2021 بدترین خشکسالی خود را در دهه های اخیر متحمل شده است.
گریفیث به خبرنگاران در ژنو گفت بدون بسته کمکی، "آینده ای وجود نخواهد داشت."
"40 سال عدم اطمینان"
گریفیتس گفت که این فراخوان، در صورت تامین مالی، به آژانسهای امدادی کمک میکند تا عرضه غذا و حمایت از کشاورزی، خدمات بهداشتی، درمان سوء تغذیه، پناهگاههای اضطراری، دسترسی به آب و فاضلاب، حفاظت و آموزش را افزایش دهند.
تقریباً 4.7 میلیون نفر در سال 2022 از سوء تغذیه حاد رنج خواهند برد، از جمله 1.1 میلیون کودک با سوء تغذیه حاد شدید.
گریفیث گفت که بدون کمک های بشردوستانه، فاجعه، مرگ، قحطی و بیجاشدگی گسترده بیشتر رخ خواهد داد و "مردم افغانستان را غارت خواهند کرد به این امید که کشورشان خانه و پشتیبان آنها در حال حاضر و در آینده نزدیک باشد".
با این حال، اگر کمک کنندگان بین المللی بیرون بیایند، "ما فرصتی را برای افغانستان خواهیم دید که در نهایت می تواند ثمرات نوعی امنیت را ببیند."
ترس از انفجار
گریفیتس گفت که وضعیت امنیتی سازمانهای بشردوستانه در افغانستان احتمالاً اکنون بهتر از سالهای متمادی است، و افزود که کارمندان وزارتخانههای کابل تا حد زیادی مانند قبل از طالبان باقی ماندهاند.
او گفت که اقدام شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه دسامبر برای کمک به رسیدن کمک های بشردوستانه به افغان های مستاصل بدون نقض تحریم های بین المللی با هدف منزوی کردن طالبان، محیط عملیاتی را برای کمک کنندگان و افراد بشردوستانه در محل بسیار راحت تر کرده است.
این پول به 160 سازمان غیردولتی بعلاوه آژانس های کمک رسان سازمان ملل اختصاص خواهد یافت. برخی از آنها برای پرداخت حقوق به کارکنان خط مقدم، مانند پرسنل صحی، استفاده خواهد شد، اما نه از طریق اداره طالبان.
گریفیث گفت، حدود هشت میلیون کودک ممکن است مدرسه را از دست بدهند، زیرا معلمان تا حد زیادی از ماه اوت حقوق نگرفتهاند.
فیلیپو گراندی، رئیس سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفت که بسته کمکی با هدف تثبیت وضعیت در افغانستان، از جمله آوارگان داخلی، در نتیجه جلوگیری از سیل بیشتر مهاجرانی که از مرزهای کشور فرار می کنند، است.
وی گفت: مدیریت این حرکت مردم در منطقه و فراتر از آن دشوار خواهد بود، زیرا در منطقه متوقف نخواهد شد.
وی افزود: اگر این تلاشها به نتیجه نرسد، سال آینده باید 10 میلیارد دلار درخواست کنیم نه 5 میلیارد دلار.
(AFP)
[ad_2]