در بحبوحه تنش ها در روسیه، لیتوانی برای پاسخ پایدارتر غرب فشار می آورد
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
لیتوانی و دیگر کشورهای حوزه بالتیک، استونی و لتونی، نگرانیهای امنیتی فزایندهای را ابراز کردهاند، زیرا روسیه دهها هزار نیرو را در نزدیکی مرز خود با اوکراین مستقر کرده و فهرست آرزوهایی از تضمینهای امنیتی منتشر میکند که میگوید میخواهد با غرب مذاکره کند.
تجمع اخیر بیش از 100000 سرباز روسی در مرز اوکراین نگرانیهایی را در میان اعضای ناتو بهویژه در میان سه کشور بالتیک ائتلاف که بیشترین آسیبپذیری را در برابر تجاوزات روسیه دارند، برانگیخته است.
دیپلمات ارشد لیتوانی با استفاده از زبان تند در نشست وزیران خارجه اروپا در اوایل ماه جاری هشدار داد که روسیه "برای جنگ آماده می شود" و از غرب خواست این تهدید را جدی بگیرد.
استونی و لتونی در چارچوب بحران مجدد اتحادیه اروپا و روسیه بر سر اوکراین، لیتوانی و "برادران و خواهران بالتیک" آن به دنبال افزایش امنیت و راه حل های جدید هستند.
گابریلیوس لاندسبرگیس، وزیر امور خارجه لیتوانی، پس از نشست وزرای خارجه اروپا در 13 دسامبر به خبرنگاران در بروکسل گفت: "من معتقدم که روسیه واقعاً برای جنگ آماده می شود و این کار را با جدیت انجام می دهد." من هنوز این احساس را دارم که به اندازه کافی این موضوع را جدی نمیگیریم، از جمله آنچه در لیتوانی اتفاق میافتد.»
سه کشور بالتیک با جان سالم به در بردن از اشغال شوروی و نزدیک شدن به دشمن اصلی ناتو، نسبت به اعضای غربی اتحادیه اروپا حساسیت بیشتری نسبت به تهدیدات امنیتی روسیه دارند.
ماکسیماس میلتا، تحلیلگر وابسته در مرکز مطالعات اروپای شرقی، در مصاحبه با فرانس 24 گفت: در لیتوانی، نظر عمومی این است که روسیه به جای روی آوردن به مذاکره، همیشه شرط بندی را افزایش می دهد.
میلتا به مجموعه ای از خواسته های سختگیرانه ای اشاره کرد که وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه صادر کرد و خواستار پایان دادن به هرگونه چشم انداز پیوستن اوکراین یا دیگر کشورهای شوروی سابق به اتحادیه ترانس آتلانتیک شد، به عنوان نمونه ای از "اولتیماتوم ها" و "آزار و اذیت" که روسیه معمولاً از آن استفاده می کند. گرفتن تخفیف
سناریوی فاجعه
مرکز نگرانی کشورهای بالتیک، به اصطلاح سووالکی ابیس است، زمینی در حدود 90 کیلومتر در امتداد مرز لهستان با لیتوانی، که توسط بلاروس و کالینینگراد تحت محاصره روسیه احاطه شده است.
اگر روسیه کنترل این کریدور را به دست آورد، روابط بین کشورهای بالتیک و سایر متحدان ناتو را قطع خواهد کرد. میلتا گفت که این یک کابوس است.
میلتا گفت که برای تقویت امنیت در منطقه، اولین هدف ناتو باید افزایش حضور نیروهای آمریکایی در امتداد مرزهای شرقی این اتحاد باشد. او افزود که هدف دوم باید «پیدا کردن راهی برای پیشبرد اوکراین و گرجستان برای اجرای برنامههای اقدام برای عضویت در ناتو» باشد.
به گفته آلید نایلور، نویسنده کتاب سایه شرق، ولادیمیر پوتین و جبهه جدید بالتیک، اتحاد نظامی غرب نیز باید از تجربه قابل توجه کشورهای بالتیک در روابط با همسایه قدرتمند شرقی خود استفاده کند.
او به FRANCE 24 گفت: «کشورهای بالتیک به امواج خطر و آرامش عادت کردهاند و به وضوح میبینند که چقدر مهم است که در فضای عدم اطمینان کنونی متحد بمانند.» جهان غرب مصمم است محتاطانه بازی کند، اما کشورهای بالتیک. روسیه را بیشتر درک کنید، خوب است.
او به پروژه بحثبرانگیز خط لوله نورد استریم 2 که دریای بالتیک را پوشش میدهد، اشاره کرد که آلمان با وجود هشدارهای کشورهای بالتیک و لهستان مبنی بر اینکه روسیه میتواند از آن برای باجگیری اتحادیه اروپا با تهدید به قطع عرضه انرژی در صورت درگیری استفاده کند، قویاً از آن حمایت کرد.
غرب هرگز نتوانست با خواسته های روسیه موافقت کند.
الکساندر ملنیک، دانشیار ژئوپلیتیک در مدرسه بازرگانی ICN، نانسی متز، از رویکردی جامع برای برخورد با روسیه حمایت کرد و بر نیاز به پاسخی قوی به تهدید روسیه در اوکراین تاکید کرد.
«غرب اولین گام ها را در حمایت از آن برداشته است [2014] او در مصاحبه با فرانس 24 گفت: "انقلاب میدان در اوکراین، بنابراین ما چاره ای جز حمایت از کی یف با تامین تجهیزات ارتش آنها نداریم."
ملنیک با اشاره به درخواست مسکو برای ضمانت الزام آور قانونی مبنی بر اینکه ناتو از تمام فعالیت های نظامی در شرق اروپا و اوکراین صرف نظر می کند، افزود: «غرب هرگز نمی تواند با خواسته های اخیر روسیه موافقت کند». «به این ترتیب، ما ارزشهای خودمان مانند احترام به قوانین بینالمللی و کمک به صلح و امنیت را منتقل میکنیم.
با این حال، غرب باید یک استراتژی واقعی با روسیه ایجاد کند. همانطور که نخست وزیر بریتانیا، وینستون چرچیل زمانی گفت، روسیه یک راز است که در هاله ای از رمز و راز پنهان شده است، در یک راز. آیا می خواهیم رژیم روسیه را تغییر دهیم؟ هیچ کس نمی داند، "او گفت.
ملنیک پیشنهاد کرد که لیتوانی و کشورهای بالتیک با ترس موجه او در مورد درگیری در اوکراین، میتوانند رهبری قویتر و واکنشهای رهبران اتحادیه اروپا و ناتو را رهبری کنند.
او توضیح داد: «رهبران لیتوانی اغلب از ارزشهای غربی و حقوق بشر دفاع میکنند و ارزشهای اصلی را که «اروپا قدیمی فراموش کردهاند» دوباره آغاز میکنند. لیتوانی به عنوان یک کشور «تازه تبدیل شده» در اروپا، بخشی از «اروپا جدید» است و آنها به ما نشان میدهند که ما حق نداریم DNA ارزشهای خود را از دست بدهیم، نباید از حقوق خود چشم پوشی کنیم و باید قاطع باشیم. "
[ad_2]