جلسات مشاوره طلاق توافقی به چه صورت است؟
در ابتدا برای درخواست طلاق توافقی شما باید در سایت مربوطه ثبت نام کرده و برای مشاوره وقت بگیرید، زیرا برای درخواست طلاق توافقی به مدارکی نیاز دارید به اسم، گواهی عدم انصراف از طلاق . برای گرفتن این گواهی زوجین باید در جلسات مشاوره ، به طور کامل شرکت کنند و اگر بعد از جلسات مشاوره، مشکلشان حل نشده باشد و هنوز به گرفتن طلاق مصمم باشند، این گواهی صادر شده و می توانند بقیه روند طلاق توافقی را طی کنند. این جلسات مشاوره یک سری جلسات بوده که از یک جلسه تا معمولا پنج جلسه متغیر می باشد و تعداد جلسات مشاوره به عوامل مختلفی بستگی دارد. این جلسات به این علت در نظر گرفته شده است تا از طلاق هایی که برای اختلافاتی که قابل حل هستند جلوگیری کرده و باعث شود تا زوجین به زندگی مشترک خود ادامه دهند. اما همانطور که میدانید خیلی از زوج ها، اختلاف هایی دارند که قابل حل نبوده و با جلسات متعدد مشاوره آن مشکل بر طرف نخواهد شد. زوج هایی که مشکلشان در طی جلسات مشاوره حل شود ، درخواست طلاق خود را لغو کرده و دیگر مشکلی خاصی ندارند اما زوج هایی که مشکلشان با جلسات مشاوره حل نشود در پایان جلسات به تشخیص شخص مشاوره دهنده، گواهی عدم انصراف از طلاق را گرفته و ادامه روند طلاق توافقی را طی خواهند کرد.
گواهی عدم انصراف از طلاق برای طلاق توافقی لازم می باشد؟
این گواهی یکی از مدارک لازم میباشد که باید همراه مدارک دیگر به دادگاه ارائه شود و هیچ راهی ندارد که بدون صدور این گواهی کارتان راه بیافتد. پس به دنبال فرار از این جلسات نباشید و این جلسات را شرکت کنید. البته یک سری راه هایی هست که متخصصان این حوزه این راه ها را بلد بوده و اگر میخواهید بدون شرکت در جلسات مشاوره دادخواست طلاق توافقی دهید، حتما با یک متخصص مشورت کرده و سعی کنید حتما برای خود وکیل بگیرید. اگر اقدام به گرفتن وکیل کنید بدون دردسر، معمولا بعد از دو تا سه هفته رای دادگاه را می گیرند و شما را از لحاظ زمانی خیلی زیاد جلو می اندازند. البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که جلسات مشاوره بسیار مفید بوده و حتما سعی کنید در آن ها شرکت کنید.
مشاوره قبل از طلاق توافقی چگونه انجام می شود؟
مشاوره قبل از طلاق توافقی، در سال ۹۱ تبدیل به قانون شده که این کار در راستای حمایت از خانواده می باشد که بر اساس آن گذراندن جلسات مشاوره قبل از طلاق امری ضروری و لازم می باشد که این جلسات مشاوره بر عهده سازمان بهزیستی می باشد. در سال ۹۷ یک توافقی بین سازمان بهزیستی و همچنین قوه قضاییه صورت گرفت که به موجب همین توافق ، این جلسات بر عهده سازمان بهزیستی قرار داده شد . سامانه ای نیز برای همین کار نیز درست شده که سامانه تصمیم نام دارد.
میزان هزینه های طلاق توافقی به چه صورت می باشد؟
طلاق توافقی، همانطور که احتمالا کمی از آن بدانید، شامل یک سری هزینه ها می باشد که قرار است در ادامه، آن هزینه ها را نام برده و مقدار آن ها را نیز ذکر کنیم. فقط به این نکته توجه داشته باشید که ممکن است در زمانی که شما این مطلب را مطالعه می کنید، قیمت های ذکر شده کمی تفاوت داشته و تغییر کرده باشد. هزینه طلاق توافقی به صورت زیر می باشد.
یکی از هزینه های که شما باید برای طلاق توافقی پرداخت کنید، هزینه جلسات مشاوره قبل از طلاق می باشد که هزینه ای برابر با ۵۲۰ هزار تومن دارد و باید این مبلغ را پرداخت کنید. البته ممکن است در اثر مواردی مانند افزایش و یا کاهش جلسات مشاوره این مبلغ نیز متفاوت باشد.
هزینه بعدی ای که باید پرداخت شود، هزینه دادرسی می باشد که مبلغی برابر با ۱۷۰ هزار تومان دارد. این مبلغ یک مبلغ ثابتی می باشد و برای همه زوجین برابر می باشد.
هزینه دیگری که باید پرداخت کنید، هزینه ای است که باید به دفتر خانه برای ثبت طلاق خود بدهید که این مبلغ بسته به دفتر خانه ای که شما انتخاب کنید می تواند کمی متفاوت باشد و هر دفترخانه با دفترخانه دیگه ای کمی فرق دارد. این مبلغ نیز برابر با حداقل ۵۸۰ هزار تومن بوده و می تواند از این مبلغ هم بیشتر باشد.
اگر شما اقدام به گرفتن وکیل بکنید، باید هزینه وکیل را هم محاسبه کرده و با هزینه های دیگر جمع بزنید. هر وکیل مبلغ متفاوتی داشته که معمولا از ۳ میلیون تومان شروع می شود . فقط باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر قصد گرفتن وکیل را دارید، برای هر یک از زوجین باید یک وکیل جدا گرفته شود و امکان ندارد که یک وکیل برای هر دو طرف گرفته شود.
یک سری هزینه های جانبی دیگر نیز وجود دارد که آن هزینه ها را نیز باید به هزینه های گفته شده، اضافه کنید که این هزینه ها ممکن است برای هر زوجی کمی متفاوت باشد .
پس برای ثبت دادخواست طلاق توافقی، به هزینه های بالا کمی توجه کنید تا آگاهانه اقدام کنید.