تلسکوپ فضایی جدید ناسا در مدار خورشیدی به مقصد می رسد
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
ناسا روز دوشنبه گفت که تلسکوپ فضایی جیمز وب دستگاه های پیشران خود را فعال کرده و به مقصد مداری خود در حدود یک میلیون مایل (1.5 میلیون کیلومتر) از سیاره ما رسیده است، که مرحله ای کلیدی در مأموریت خود برای مطالعه تاریخ فضا است.
حدود ساعت 14:00 به وقت شرقی (19:00 به وقت گرینویچ)، رصدخانه هلکنندههای خود را به مدت پنج دقیقه فعال کرد تا به نقطه دوم لاگرانژ یا L2 برسد، جایی که تقریباً به نیمی از آسمان در هر زمان دسترسی خواهد داشت.
"وب، به خانه خوش آمدید!" بیل نلسون، مدیر ناسا در بیانیه ای گفت.
"ما یک قدم به کشف اسرار کیهان نزدیکتر شدهایم. و من نمیتوانم منتظر بمانم تا تابستان امسال اولین نماهای جدید وب از جهان را ببینم!"
در این منطقه از فضا، هنگام حرکت به دور خورشید، در راستای زمین باقی میماند و به سپر خورشیدی وب اجازه میدهد از تجهیزات حساس خود در برابر گرما و نور محافظت کند.
برای اینکه چتر غول پیکر بتواند محافظت موثری ارائه دهد، باید خورشید، زمین و ماه در یک جهت قرار گیرند و سمت سرد آن در دمای -370 درجه فارنهایت (225- درجه سانتیگراد) کار کند.
پرتاب این پیشرانه که به احتراق مداری معروف است، سومین مانور از این دست از زمان پرتاب وب با موشک آریان 5 در 25 دسامبر بود.
این طرح عمدی بود، زیرا اگر وب بیش از حد رانش را از موشک دریافت میکرد، نمیتوانست برای برگشت به زمین بچرخد، زیرا این امر اپتیکهای آن را در معرض خورشید قرار میداد و آنها را بیش از حد گرم میکرد و از بین میبرد.
از این رو تصمیم بر آن شد که پرتاب موشک را اندکی کاهش داده و برای جبران تفاوت از پیشرانه های خود تلسکوپ استفاده شود.
وب که انتظار می رود برای ناسا نزدیک به 10 میلیارد دلار هزینه داشته باشد، یکی از گران ترین پلتفرم های علمی است که تا به حال ایجاد شده است، که با برخورد دهنده بزرگ هادرون سرن و سلف آن، تلسکوپ فضایی هابل، قابل مقایسه است.
مدار هاله
اما همانطور که هابل به دور زمین می چرخد، وب به دور ناحیه ای از فضا به نام نقطه لاگرانژ می چرخد، جایی که جاذبه گرانشی خورشید و زمین توسط نیروی گریز از مرکز سیستم چرخشی متعادل می شود.
جسمی در یکی از این پنج نقطه، که برای اولین بار توسط ریاضیدان فرانسوی ایتالیایی ژوزف-لوئیس لاگرانژ نظریه پردازی شد، ثابت می ماند و به چاه گرانشی خورشید و زمین نمی افتد و تنها به سوخت کمی برای تنظیمات نیاز دارد.
وب دقیقاً روی L2 نمینشیند، بلکه در یک «هاله» در فاصلهای مشابه زمین و ماه به دور آن میچرخد و هر شش ماه یک چرخه را تکمیل میکند.
این به تلسکوپ اجازه می دهد تا از نظر حرارتی پایدار بماند و از پنل های خورشیدی خود انرژی تولید کند.
ماموریت های قبلی به L2 شامل رصدخانه هرشل و پلانک آژانس فضایی اروپا و کاوشگر ناهمسانگردی مایکروویو ویلکینسون ناسا بوده است.
موقعیت وب همچنین امکان ارتباط مداوم با زمین را از طریق شبکه فضای عمیق - سه آنتن بزرگ در استرالیا، اسپانیا و کالیفرنیا فراهم می کند.
در اوایل این ماه، ناسا استقرار آینه عظیم طلایی وب را تکمیل کرد که سیگنالهای فروسرخ را از اولین ستارهها و کهکشانهایی که 13.5 میلیارد سال پیش تشکیل شدهاند را جمعآوری میکند.
نور مرئی و فرابنفش ساطع شده از اولین اجرام نورانی با انبساط کیهان کشیده شد و امروز به شکل مادون قرمز می رسد که وب برای تشخیص آن با وضوح بی سابقه ای مجهز شده است.
ماموریت او همچنین شامل مطالعه سیارات دوردست به نام سیارات فراخورشیدی برای تعیین منشا، تکامل و قابلیت سکونت آنها می شود.
مراحل بعدی شامل تراز کردن اپتیک تلسکوپ و کالیبره کردن ابزار علمی آن است. انتظار می رود او اولین عکس های خود را در ژوئن یا جولای ارسال کند.
(AFP)
[ad_2]