بستگان از بازداشت یک فرانسوی به اتهام "جاسوسی" در ایران می ترسند.
تقریباً دو سال پیش بنجامین بریر در سفری که برای تعطیلات به ایران سفر کرده بود به جاسوسی متهم شد و در شمال شرق کشور زندانی شد. این مرد فرانسوی از آن زمان در زندان بدون تاریخ محاکمه نگهداری می شود. روز شنبه در پاریس تظاهراتی در همبستگی با بریر برگزار شد. خواهرش با FRANCE 24 صحبت می کند.
خواهر 31 ساله او، بلوندین بریر، به FRANCE 24 گفت: "ما می خواهیم نشان دهیم که بنجامین بریر وجود دارد، که او فقط یک گروگان منفعل نیست که منتظر اتفاقی باشد." او از آن زمان در می 2020 در ایران بازداشت شده است. اعتراض روز شنبه (8 ژانویه) در میدان دو تروکادرو، پاریس، راهی برای حمایت از او است و آنها امیدوارند که منجر به آزادی او از زندان شود. بلاندین گفت: "دلیل خوبی برای نگه داشتن او در جایی که هست وجود ندارد." این یک سلب آزادی غیرقانونی است.»
بنجامین بریر، 36 ساله، مانند سفرهای مشابه به اسکاندیناوی، بالکان و ترکیه، به امید کاوش در جاده های کشور با مینی بوس در ایران سفر کرد. این سفر که او از طریق اینستاگرام مستند کرده بود، در ماه مه 2020 به طور ناگهانی متوقف شد، زمانی که توسط نیروهای امنیتی ایران در منطقهای متروکه در نزدیکی مرز با ترکمنستان دستگیر شد.
آنها او را به "عکس گرفتن در یک منطقه ممنوعه"، استفاده از پهپاد برای استراحت در یک پارک طبیعی و استفاده از یک پست رسانه های اجتماعی برای زیر سوال بردن قوانین ایران که پوشیدن حجاب را برای زنان اجباری می کند، متهم کردند.
زمانی که بریر به زندان واقیل آباد مشهد در شمال شرق ایران اسکورت شد، اتهامات به «جاسوسی» و «تبلیغ» علیه جمهوری اسلامی ایران افزایش یافت. اگر بریر توسط دادگاه های ایران مجرم شناخته شود، ممکن است با سال ها زندان یا حتی مجازات اعدام روبرو شود. با گذشت 20 ماه از بازداشت وی، هنوز هیچ رسیدگی قضایی آغاز نشده است.
«پرونده او هرگز به دادگاه کشیده نشد. خواهرش گفت: فقط این دو اتهام به وکیلش گزارش شده است.
وکیل بریر سعید دهگان است که همچنین وکالت فریبا عادله، یک دانشگاهی فرانسوی-ایرانی که از سال 2019 در ایران بازداشت شده است. دهگان در توییتی در 27 دسامبر 2021 نوشت: «چرا دادگاه انقلاب مشهد منتظر رسیدگی به اتهامات سیاسی علیه بنیامین بریر است. چه کسی اکنون 570 روز در بازداشت است؟
خواهرش گفت: ما پرونده و شفافیتی نداریم. در مورد او، برادرش "گروگان مقامات ایرانی" است.
"این آسیب زا است"
بریر افزود: "او فقط یک توریست بود و هیچ چیز نمی تواند این واقعیت را توجیه کند که او مدت زیادی را بدون دلیل و با ارتباط کم با خانواده خود در زندان گذرانده است."
او هر سه هفته یکبار از برادرش می شنود، تا زمانی که نگهبانان وظیفه موافقت کنند. او گفت: «این یک نبرد دائمی است. زمانی که به او اجازه تماس تلفنی داده شد، مکالمات بنیامین ضبط و به فارسی ترجمه شد و او نتواند آشکارا درباره واقعیت زندگی خود در زندان صحبت کند.
گاهی اوقات هر تماسی به سادگی رد می شود. نامههای بین بنیامین و بستگانش تحویل نگرفته بود و هنگامی که مقامات زندان اجازه ندادند او در کریسمس و سال نو با خانوادهاش صحبت کند، بنیامین در اعتراض به شرایط حبس خود دست به اعتصاب غذا زد.
«گاهی به او اجازه می دهند زنگ بزند، گاهی نمی گذارند. بریر گفت: هیچ کسی نیست که با او فرانسوی یا انگلیسی صحبت کند، بنابراین او باید هر روز فقط برای برقراری ارتباط بجنگد.
نمایندگان سفارت فرانسه در ایران موفق شدند بنیامین را در زندان ملاقات کنند (طبق شرایط توافق شده در کنوانسیون 1963 وین) و تأیید کردند که او هیچ نشانه ای از آزار جسمی ندارد، اما خانواده او نگران سلامت روان او بودند.
تقریباً دو سال در ترس زندگی کرد که ممکن است سرنوشتی مشابه سایر زندانیان محکوم به اعدام داشته باشد. «او می شنود و می فهمد که در اطرافش چه می گذرد. او در شرایط وحشتناکی زندگی می کند و این وضعیت آسیب زا است.
خانواده وی به همراه وکیل دگان با سفارت در ایران و یک وکیل در فرانسه تلاش می کنند تا دولت فرانسه راه حلی دیپلماتیک پیدا کند. بلندین بریر در ماه می گذشته نامه ای سرگشاده به رئیس جمهور امانوئل ماکرون نوشت و از او خواست که از همه ابزارهای دیپلماتیک ممکن برای اطمینان استفاده کند. [Benjamin’s] رهایی ". جوابی دریافت نکرد.
او معتقد است که وزارت خارجه فرانسه نمیخواهد محکومیت رسمی صادر کند. "هر کاری می توانید برای بنیامین انجام دهید، من این را می دانم. 20 ماه دیگر برای ما کافی نیست."
"ما می خواهیم تا جایی که می توانیم فریاد بزنیم"
بیش از ده ها زندانی دیگر با پاسپورت غربی وجود دارند که در حال حاضر در ایران زندانی هستند، اگرچه اکثر آنها تابعیت دوگانه دارند. بنجامین بریر تنها زندانی شناخته شده غربی است که پاسپورت ایرانی ندارد.
سازمانهای غیردولتی ایران را به دستگیری اتباع خارجی در زندانهای خود به عنوان نوعی «دیپلماسی گروگانگیری» متهم کردهاند، به این معنی که میتوان از آنها به عنوان ابزاری برای چانهزنی در مذاکرات با قدرتهای خارجی استفاده کرد. در سالهای اخیر ایران با کشورهایی از جمله فرانسه موافقت کرده است که گروگانها را مبادله کند.
فریبا عادله فرانسوی-ایرانی که هم اکنون در حبس خانگی است، ابتدا در سال 2019 در ایران بازداشت و در ماه می 2020 به اتهام حمله به امنیت ملی به پنج سال زندان محکوم شد. زمانی که شریک فرانسوی وی رولان مارشال در سال ۲۰۱۹ به ایران سفر کرد، او نیز دستگیر و زندانی شد.
با این حال، مارشال در مارس 2020 و همزمان با آزادی مهندس ایرانی جلال روحاللهنژاد توسط فرانسه که ایالات متحده در تلاش برای استرداد وی به دلیل نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران بود، آزاد شد.
بلوند بریر در مواجهه با موقعیتی خارج از کنترل خود، سعی می کند توجه بیشتری را به هدف برادرش جلب کند. او با تاکید بر اینکه بنیامین به عنوان یک گردشگر و نه جاسوس در ایران بوده است، گفت: «ما میخواهیم تا حد امکان فریاد بزنیم که این یک سوء تفاهم است». او از یک پهپاد استفاده کرد، اما ما در مورد پهپادی صحبت می کنیم که او به قیمت 100 یورو آنلاین خریده است. این همه اینها را توجیه نمی کند."
همراه با اعتراض روز شنبه در میدان تروکادرو، او طومار آنلاینی را برای آزادی بنیامین راه اندازی کرد که در حال حاضر بیش از 45000 امضا دارد. با نامه ای دوباره خطاب به رئیس جمهور فرانسه آغاز می شود. او در آن پیام خود را تکرار می کند و امیدوار است که کسی بشنود: «برادرم بنیامین بیست ماه است که در زندان واقیل آباد مشهد در شمال شرق ایران نگهداری می شود... او به طور غیرقانونی بازداشت شده است.
بلوند به FRANCE 24 گفت: "ما دیوانه هستیم."
این مقاله از اصل به فرانسوی ترجمه شده است.
[ad_2]