اختلالات کووید-19 باعث افزایش شدید مرگ و میر ناشی از مالاریا در سال 2020 شد
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه گفت که اختلالات همه گیر منجر به مرگ ده ها هزار نفر دیگر از مالاریا در سال 2020 شده است، اما افزود که اقدامات اضطراری از سناریوی بسیار بدتر جلوگیری کرد.
آژانس بهداشت سازمان ملل متحد در گزارشی جدید دریافت که کووید-19 پیشرفت بیماری های منتقله از طریق پشه را معکوس کرده است، که پیش از شیوع این بیماری همه گیر در حال افزایش بود.
در سال 2020، حدود 241 میلیون مورد مالاریا در جهان وجود داشت - 14 میلیون بیشتر از یک سال قبل - و کاهش سریع تعداد مرگ و میرها در سال گذشته به 627000 نفر رسید که از 69000 در مقایسه با سال 2019 افزایش یافت.
WHO گفت که تقریباً دو سوم از این مرگ و میرهای اضافی مربوط به اختلال در پیشگیری، تشخیص و درمان مالاریا در طول یک بیماری همه گیر است.
واکسن مالاریا: مقامات سازمان جهانی بهداشت به آفریقا چراغ سبز تاریخی نشان می دهند
اما او تاکید کرد که "وضعیت می تواند بسیار بدتر باشد".
آژانس سازمان ملل در ابتدای همه گیری اعلام کرد که اختلالات خدمات می تواند منجر به دو برابر شدن مرگ و میر ناشی از مالاریا در سال 2020 شود.
تدروس آدانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای گفت: «به لطف کار سخت سازمانهای بهداشت عمومی در کشورهای مبتلا به مالاریا، بدترین پیشبینیها درباره تأثیر کووید محقق نشد.
اکنون ما باید از همان انرژی و تعهد استفاده کنیم تا شکستهای ناشی از همهگیری را معکوس کنیم و سرعت پیشرفت در برابر این بیماری را افزایش دهیم.»
از آغاز قرن حاضر، جهان پیشرفت ثابتی در مبارزه با مالاریا داشته است، به طوری که مرگ و میر سالانه تا سال 2017 27 درصد و مرگ و میر بیش از 50 درصد کاهش یافته است.
"بحران بالقوه مالاریا"
اما این اعداد در سال های قبل از همه گیری متوقف شد.
و وضعیت در جنوب صحرای آفریقا بدتر شده است، جایی که 95 درصد از کل مالاریا و 96 درصد از کل مرگ و میرها رخ می دهد، و جایی که حدود 80 درصد از کل مرگ و میرها در میان کودکان زیر پنج سال است.
گزارش WHO نشان داد که 24 کشور افزایش مرگ و میر ناشی از مالاریا را از سال 2015، سال پایه استراتژی جهانی آژانس مالاریا، گزارش کردهاند.
در 11 کشور با بالاترین بار مالاریا در جهان، تعداد موارد ابتلا از 150 میلیون در سال 2015 به 163 میلیون در سال 2020 افزایش یافته است، در حالی که تعداد مرگ و میرها از 39000 به 444600 در مدت مشابه افزایش یافته است.
دکتر پدرو آلونسو، رئیس برنامه جهانی مالاریا سازمان جهانی بهداشت، به خبرنگاران گفت: «من فکر میکنم ما در آستانه یک بحران بالقوه مالاریا هستیم.
او هشدار داد که نه تنها به حذف یا ریشه کنی در سراسر جهان نزدیک نمی شویم، "بلکه مشکل در تعداد قابل توجهی از بخش های آفریقا بدتر می شود."
اما تعدادی از کشورها در حال پیشرفت هستند.
بین سالهای 2000 تا 2020، 23 کشور موفق شدند سه سال متوالی را بدون انتقال محلی سپری کنند و تاکنون در سال 2021، چین و السالوادور به عنوان عاری از مالاریا گواهینامه دریافت کردهاند.
گام مثبت دیگر ساخت اولین واکسن مالاریا است.
هفته گذشته، اتحادیه جهانی واکسن، Gavi، گفت که نزدیک به 156 میلیون دلار بودجه برای توزیع تزریق به کودکان در جنوب صحرای آفریقا تصویب کرده است.
(AFP)
[ad_2]