آلمان یک افسر سابق سوری را به اتهام جنایت علیه بشریت به حبس ابد محکوم کرد
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
دادگاهی در آلمان روز پنجشنبه یک سرهنگ سابق سوری را به اتهام جنایت علیه بشریت در یک محاکمه مهم جنگ جهانی اول به دلیل شکنجه های دولتی در سوریه به حبس ابد محکوم کرد.
انور رسلان، 58 ساله، به دلیل تماشای قتل 27 نفر در بازداشتگاه الخطیب در دمشق، معروف به کلون 251، در سال های 2011 و 2012 مجرم شناخته شد.
او پس از ترک رژیم سوریه در سال 2012 به آلمان پناهنده شد.
دادستان ها او را به تماشای کشتار 58 نفر و شکنجه 4000 نفر دیگر در بازداشتگاه متهم کردند، اما همه مرگ ها قابل اثبات نیست.
متهم در حالی که کاپشن زمستانی سبز به تن داشت و از طریق هدفون به این حکم گوش می داد، در حالی که حکمش در دادگاه قرائت می شد، بی حس بود.
بیش از 80 شاهد، از جمله 12 فراری از رژیم و بسیاری از زنان و مردان سوری که اکنون در سراسر اروپا زندگی می کنند، در جریان محاکمه شهادت دادند و حدود 12 نفر نیز در اجرای حکم شرکت کردند.
رئیس دادگاه گفت که آنها سزاوار "احترام کامل" هستند.
فعالان سوری روز پنجشنبه با بنرها و پوسترهایی با شعارهایی مانند "آنها کجا هستند" در مقابل دادگاه تجمع کردند. با اشاره به بستگان خود که در بازداشتگاه های سوریه ناپدید شده اند.
رسلان در آوریل 2020 به همراه یک متهم رده پایین دیگر به نام ایاد الغریب محاکمه شد که متهم به کمک به دستگیری معترضان و تحویل آنها به بازداشتگاه بود.
قریب سال گذشته به اتهام مشارکت در جنایات علیه بشریت به چهار سال و نیم زندان محکوم شد که اولین حکم در جهان برای شکنجه توسط دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه بود.
"حمله سیستماتیک"
دادگاهی در شهر کوبلنتس آلمان غربی در آن زمان به "حمله گسترده و سیستماتیک علیه مردم غیرنظامی" از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه با سرکوب وحشیانه اعتراضات در مارس 2011 اشاره کرد.
پرونده علیه این دو مرد بر اساس اصل حقوقی صلاحیت جهانی تشکیل شد که اجازه می دهد جرایم حتی اگر در کشور دیگری ارتکاب یافته باشند قابل تعقیب قرار گیرند.
موارد مشابه دیگری در آلمان، فرانسه و سوئد رخ داده است، زیرا پناهجویان سوری در اروپا به تنها ابزار قانونی در اختیار خود روی می آورند.
در یکی دیگر از پرونده های پرمخاطب در آلمان، قرار است هفته آینده دادگاهی علیه یک پزشک سابق سوری متهم به جنایت علیه بشریت آغاز شود.
دادستان ارشد در محاکمه علیه رسلان، که به مسئولیت تاریخی آلمان در پیگرد قانونی چنین جنایاتی اشاره کرد، در سخنان پایانی خود از یک بازمانده هولوکاست نقل قول کرد.
به گفته یک بازپرس آلمانی که در افتتاحیه دادگاه شهادت داد، رسلان به مدت 18 سال در سرویس های مخفی سوریه کار کرد و در آنجا به ریاست سرویس اطلاعات داخلی "تحقیق" رسید.
دادستان ها می گویند که او شاهد تجاوز جنسی و تجاوز جنسی، «شوک الکتریکی»، ضرب و شتم با «مشت، سیم و شلاق» و «کم خوابی» در زندان بوده است.
شلاق، شوک الکتریکی
شاهدان از شلاق، برق گرفتگی، سوختگی سیگار و کبودی ناحیه تناسلی خبر می دهند. برخی می گویند که آنها را از مچ به دار آویختند، در حالی که فقط نوک پاهایشان هنوز با زمین تماس داشت.
مردی به گورهای دسته جمعی شهادت داد که او مسئول فهرست نویسی است.
برخی از شاهدان از ترس عواقب آن برای بستگان بازمانده خود در سوریه، صورت خود را پنهان کرده یا با لباس مبدل ظاهر شدند، در حالی که سایر قربانیان اصلاً از ترک می ترسیدند.
وسیم مقداد، یک زندانی سابق که در دادگاه قبل از صدور حکم شهادت داد، در سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت: "امیدوارم توانسته باشیم صدایی به کسانی بدهیم که از او محروم هستند."
او گفت: من می خواهم عدالت اجرا شود.
تصاویر سوری های کشته شده که توسط سزار، یک فراری که به عنوان عکاس پلیس نظامی سوریه کار می کرد، به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده بودند، همچنین به عنوان مدرک در دادگاه استفاده شد.
رسلان در طول محاکمه سکوت کرد، اما در بیانیه ای از طریق وکلایش گفت که زندانیان را «نه شکنجه کرده و نه شکنجه کرده» و «هرگز رفتار غیرانسانی انجام نداده است».
آنها گفتند که او تخلفات رژیم سوریه را "توجیح نکرده و نخواهد کرد" و برای همه قربانیان "ترحم و دلسوزی" کرد.
رسلان هرگز سعی نکرد گذشته خود را پنهان کند و در فوریه 2015 زمانی که به دنبال حفاظت پلیس در برلین بود، از زمان حضور خود در سوریه به پلیس گفت.
به گفته دیده بان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا، حداقل 60000 نفر در بازداشتگاه های اسد در شکنجه یا در شرایط وحشتناک کشته شده اند.
جمعه سیف، وکیل سوری، گفت: «این روند برای سوری ها بسیار مهم است، زیرا با بسیاری از جنایات جدی که امروز نیز مرتکب می شوند، سروکار دارد.
(AFP)
[ad_2]