رهبران طالبان با دیپلمات های غربی در اسلو دیدار کردند تا درباره حقوق بشر در افغانستان گفتگو کنند
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
طالبان و دیپلماتهای غربی روز دوشنبه در اسلو گرد هم میآیند تا درباره بحران انسانی در افغانستان و حقوق بشر، بهویژه کسانی که آزادیهایشان توسط اسلامگرایان تندرو محدود شده است، گفتگو کنند.
طالبان در اولین سفر خود به اروپا پس از بازگشت به قدرت در ماه اوت، با نمایندگان ایالات متحده، فرانسه، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، اتحادیه اروپا و نروژ دیدار خواهند کرد.
ریاست هیئت طالبان را امیر خان متکی وزیر امور خارجه بر عهده دارد.
گفتگوهای پشت درهای بسته، با حمایت نروژ، در هتل سوریا موریا، بر روی تپه ای برفی خارج از اسلو برگزار می شود.
انتظار میرود که بحثها بر وضعیت بشردوستانه در افغانستان متمرکز شود، وضعیتی که از ماه اوت گذشته، زمانی که بنیادگرایان 20 سال پس از برکناری خود به قدرت بازگشتند، به شدت بدتر شده است.
کمکهای بینالمللی متوقف شده است، و وضعیت اسفناک میلیونها نفر را تشدید میکند که در حال حاضر پس از چندین خشکسالی شدید گرسنه هستند.
توماس وست، فرستاده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور افغانستان روز یکشنبه در توییتی نوشت: «در حالی که با متحدان، شرکا و سازمانهای بشردوستانه برای مقابله با بحران انسانی تلاش میکنیم، به دیپلماسی شفاف با طالبان در مورد نگرانیهای خود و علاقهمان به ثبات ادامه خواهیم داد. افغانستان محترم و فراگیر.»
هنوز هیچ کشوری دولت طالبان را به رسمیت نشناخته است و آنیکن هویتفلد، وزیر امور خارجه نروژ تاکید کرد که این گفتگوها "مشروعیت یا به رسمیت شناختن طالبان را نخواهد داشت".
هویتفلد روز جمعه گفت: "اما ما باید با مقامات رسمی کشور صحبت کنیم. ما نمی توانیم اجازه دهیم که وضعیت سیاسی به یک فاجعه انسانی بدتر منجر شود."
همانطور که برای رسیدگی به بحران انسانی با متحدان، شرکا و سازمان های بشردوستانه تلاش می کنیم، به دنبال دیپلماسی روشن با طالبان در مورد نگرانی های خود و منافع پایدار خود در یک افغانستان با ثبات، محترمانه و فراگیر خواهیم بود.
- نماینده ویژه ایالات متحده توماس وست (@ US4AfghanPeace) 23 ژانویه 2022
ذبیحله مجاهد، سخنگوی دولت روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت، در همین حال، طالبان امیدوار است که این گفتگوها به "تبدیل فضای جنگ... به یک وضعیت صلح آمیز" کمک کند.
از ماه اوت، کمک های بین المللی که حدود 80 درصد بودجه افغانستان را تامین می کند، به حالت تعلیق درآمده و ایالات متحده 9.5 میلیارد دالر از دارایی های بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرده است.
بیکاری به شدت افزایش یافته است و حقوق کارمندان دولت ماه هاست در کشوری که از چندین خشکسالی شدید ویران شده است پرداخت نشده است.
به گفته سازمان ملل متحد که می گوید امسال برای مقابله با بحران انسانی به ۴.۴ میلیارد دالر از سوی کشورهای کمک کننده نیاز دارد، گرسنگی اکنون ۲۳ میلیون افغان یا ۵۵ درصد جمعیت را تهدید می کند.
"یخ شکن"
جامعه جهانی منتظر است ببیند که طالبان پس از متهم شدن به نقض حقوق بشر در اولین دوره ریاست جمهوری خود بین سال های 1996 تا 2001، چگونه قصد حکومت دارند.
در حالی که اسلام گرایان می گویند که مدرن شده اند، زنان هنوز تا حد زیادی از اشتغال در بخش دولتی محروم هستند و بیشتر دبیرستان های دخترانه بسته می مانند.
دو زن فعال این هفته در کابل ناپدید شدند.
روز یکشنبه، در اولین روز از سفر سه روزه خود به اسلو، طالبان با اعضای جامعه مدنی افغانستان از جمله فعالان زن و روزنامه نگاران برای بحث در مورد حقوق بشر دیدار کردند.
یکی از حاضران، جمیله افغانی، فعال حقوق زنان، به خبرگزاری فرانسه گفت که "این یک نشست مثبت برای شکستن یخ بود."
او گفت: «طالبان حسن نیت خود را نشان داده اند... بیایید ببینیم اقدامات آنها بر اساس سخنانشان چه خواهد بود.
در همین حال ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در توییتی نوشت: «همه مردم افغانستان باید برای نتایج بهتر سیاسی، اقتصادی و امنیتی با یکدیگر همکاری کنند».
"شرکت کنندگان... اذعان کردند که درک و کار با هم تنها راه حل است.
این هیئت 15 نفره که تماماً از مردان تشکیل شده بود، روز شنبه با هواپیمای اجاره شده توسط دولت نروژ وارد شد.
در میان آنها انس هاکانی، رهبر مخوف ترین و خشن ترین جناح طالبان، شبکه حکانی، مسئول برخی از ویرانگرترین حملات در افغانستان بود.
حضور او در شبکه های اجتماعی به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
(AFP)
[ad_2]