صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
پنج قدرت هستهای جهانی روز دوشنبه در بیانیه مشترک نادری متعهد شدند که از گسترش سلاحهای هستهای جلوگیری کنند و از یک درگیری هستهای اجتناب کنند و تنشهای فزاینده بین غرب و شرق را کنار بگذارند تا بر هدف جهانی بدون سلاح هستهای تاکید کنند.
اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکا با بیان اینکه ما قویاً معتقدیم که باید از تکثیر بیشتر این گونه تسلیحات جلوگیری کرد، افزودند: جنگ هستهای را نمیتوان پیروز کرد و هرگز نباید در آن پیروز شود. هدایت شود."
این بیانیه پس از آخرین بازنگری معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) منتشر شد که اولین بار در سال 1970 لازمالاجرا شد و به دلیل همهگیری کووید19 از 4 ژانویه به اواخر سال به تعویق افتاد.
با کنار گذاشتن اختلافات کنونی که باعث تنش های بزرگ بین چین و روسیه و شرکای غربی آنها شده است، پنج قدرت جهانی گفته اند که "پرهیز از جنگ بین کشورهای دارای سلاح هسته ای و کاهش خطرات استراتژیک را مسئولیت اصلی خود می دانند."
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: «از آنجایی که استفاده از هستهای پیامدهای گستردهای خواهد داشت، ما همچنین مجدداً تأکید میکنیم که سلاحهای هستهای - تا زمانی که ادامه دارند - باید در خدمت اهداف دفاعی، جلوگیری از تجاوز و جلوگیری از جنگ باشند.
این دستور می افزاید: "هر یک از ما در نظر داریم اقدامات ملی خود را برای جلوگیری از استفاده غیرمجاز یا غیرعمدی از سلاح های هسته ای حفظ و تقویت کنیم."
این بیانیه همچنین شامل تعهد به رعایت یک ماده کلیدی NPT است که بر اساس آن کشورها متعهد به خلع سلاح کامل هسته ای در آینده هستند.
ما به تعهدات خود تحت معاهده NPT، از جمله تعهدات خود بر اساس ماده 6، در مورد یک توافق کلی و کامل خلع سلاح تحت کنترل دقیق، متعهد هستیم.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، در مجموع 191 کشور به این معاهده پیوسته اند. مفاد قرارداد مستلزم بازنگری در عملکرد آن هر پنج سال یکبار است.
"کاهش ولتاژ"
این بیانیه در حالی بیان می شود که تنش ها بین روسیه و ایالات متحده به دلیل تجمع نیروهای نظامی از مسکو در نزدیکی مرز اوکراین به اوج خود رسیده است که کمتر از زمان جنگ سرد دیده شده است.
این نگرانی را ایجاد کرده است که کرملین که نگران احتمال گسترش بیشتر ناتو به شرق است، در حال برنامه ریزی برای حمله جدیدی به همسایه طرفدار غربی خود است. مذاکرات نهایی روسیه و ایالات متحده در مورد امنیت اروپا در تاریخ 10 ژانویه در ژنو انتظار می رود.
در همین حال، ظهور چین در دوره ریاست جمهوری شی جین پینگ نیز این نگرانی را ایجاد کرده است که تنش با واشنگتن می تواند به درگیری، به ویژه در اطراف جزیره تایوان منجر شود.
پکن تایوان را بخشی از خاک خود می داند و وعده داده است که در صورت لزوم روزی آن را به زور تصرف خواهد کرد.
روسیه از اعلامیه نیروهای هسته ای استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که این اعلامیه تنش های جهانی را کاهش دهد.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: امیدواریم در شرایط دشوار کنونی امنیت بین المللی، تصویب چنین بیانیه سیاسی به کاهش سطح تنش های بین المللی کمک کند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به ریانووستی گفت که مسکو همچنان معتقد است که نشست سران قدرت های هسته ای جهان "ضروری" است.
به نقل از خبرگزاری شینهوا، ما ژائوسو، معاون وزیر امور خارجه چین، گفت که این وعده "به تقویت اعتماد متقابل و جایگزینی رقابت بین قدرت های بزرگ با هماهنگی و همکاری کمک می کند."
این بیانیه همچنین در حالی منتشر شد که قدرتهای جهانی به دنبال دستیابی به توافق با ایران برای تمدید توافق 2015 بر سر تجربه بحثبرانگیز هستهای این کشور بودند، تجربهای که پس از خروج آمریکا از توافق در سال 2018 از بین رفته بود.
واشنگتن که هرگز احتمال اقدام نظامی علیه ایران را رد نکرده است، بارها هشدار داده است که زمان دستیابی به توافق در حال اتمام است.
NPT چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده را به عنوان قدرت های هسته ای به رسمیت می شناسد.
با این حال، هند و پاکستان نیز تسلیحات هستهای تولید کردهاند، در حالی که تصور میشود اسرائیل دارای سلاح هستهای است، اما هرگز به طور رسمی این موضوع را تایید نکرده است.
این سه کشور NPT را امضا نکرده اند. کره شمالی که سلاح های هسته ای نیز تولید کرده است، در سال 2003 از NPT خارج شد.
(AFP)
[ad_2]
مقالات مشابه
- ناجی بارباربری کاشانی اتوبار کاشانی ۴۴۸۶۲۸۹۹باربری تهران حمل اثاثیه منزل
- دانشجوی دکتری نوبت بازیافت پلاستیک به صورت سپر برای اوگاندا پزشکان
- میوه خشک را کجا نگهداری کنیم؟
- روش تزریق فیلر صورت
- المنت فلنج دار - المنت فلنج دار
- بهترین موسسه کنکور
- هندوراس خسته از فساد، خشونت در انتخابات در میان ترس از تقلب
- کربن فعال شده درجه 1
- شرکت صادرات و واردات کالاهای مختلف از جمله کاشی و سرامیک و ارائه دهنده خدمات ترانزیت و بارگیری دریایی و ریلی و ترخیص کالا برای کشورهای مختلف از جمله روسیه و کشورهای حوزه cis و سایر نقاط جهان - بازرگانی علی قانعی
- زنگ خطر شکست کامل مذاکرات هسته ای و فروپاشی برجام به صدا درآمده؟