10 خبر برتر در سال 2021

[ad_1] چرخه اخبار سال 202

توسط AKHBAREBARTAAAR در 10 دی 1400
[ad_1]

چرخه اخبار سال 2021، درست مانند سال 2020، تحت سلطه همه گیری کووید-19 بود. اما رویدادهای مهم دیگری در جهان رخ داده است که خبرساز شده است، از قیام کنگره آمریکا تا جنگ داخلی اتیوپی و بازگشت طالبان به افغانستان. FRANCE 24 به 10 مورد از بزرگترین اخبار در 12 ماه گذشته نگاه می کند.

هجوم هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا

سال با هجوم صدها نفر به ساختمان کنگره آمریکا، مقر دموکراسی آمریکا، در 6 ژانویه آغاز شد. جو بایدن دو ماه پیش از آن در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد، اما سلف او، دونالد ترامپ، از تایید نتیجه امتناع کرد و گفت در رای گیری تقلب شده و انتخابات "دزدیده شده است".

اندکی پس از آنکه ترامپ برای صدها تن از هوادارانش در واشنگتن گردهمایی برگزار کرد و از آنها خواست به نتایج انتخابات اعتراض کنند، جمعیتی به ساختمان کنگره، جایی که اعضای کنگره برای جشن گرفتن پیروزی بایدن در انتخابات تجمع کرده بودند، یورش بردند. خشونت آن روز منجر به مرگ چهار نفر شد. تاکنون بیش از 700 نفر به شرکت در این قیام متهم شده اند.

در FRANCE 24 بخوانید: در تصاویر: صحنه های تکان دهنده از یورش حامیان ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا

بسیاری ترامپ را متهم کرده‌اند که با امتناع سرسختانه از اعتراف به شکست و حمایت عمومی از تئوری‌های توطئه نادرست در مورد تقلب در انتخابات، به آتش سوخت.

با این حال، بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور ایالات متحده سوگند یاد کرد، همانطور که برای 20 ژانویه برنامه ریزی شده بود. تحقیقات درباره کسانی که پشت شورش کاپیتول بودند ادامه دارد.

کودتای میانمار

در 1 فوریه، تانک های نظامی شروع به پر کردن جاده های اطراف پارلمان میانمار در نایپیدو کردند. ارتش میانمار به رهبری ژنرال مین آنگ هلاینگ، رئیس جمهور وینگ مینت و رهبر غیرنظامی آنگ سان سوچی را دستگیر کرد. بین 300 تا 400 نفر - از جمله مقامات منتخب، سیاستمداران، مخالفان رژیم نظامی و فعالان - نیز دستگیر شدند.

ارتش در سراسر کشور مستقر بود. سربازان ساختمان شهرداری یانگون را تصرف کردند و دسترسی به فرودگاه بین المللی را مسدود کردند. تلویزیون عمومی قطع شد و اینترنت و خطوط تلفن قطع شد.

سوچی به دلیل تحریک به شورش و نقض محدودیت های بهداشتی کووید-19 در حبس خانگی قرار گرفت و در مجموع به چهار سال زندان محکوم شد. مدتی بعد این حکم به دو سال کاهش یافت. او از مردم برمه خواست تا علیه کودتای نظامی قیام کنند، خواسته ای که عمدتاً توسط مردم دنبال شد و مردم به اعتراض علیه حکومت نظامی علیرغم سرکوب خشونت آمیز ادامه می دهند.

درگیری در Tigre بدتر می شود

جنگ داخلی اتیوپی به یکی از بزرگترین بلایای بشردوستانه در جهان تبدیل شده است. در استان شمالی تیگری، نیروهای طرفدار دولت از نوامبر 2020 با جبهه آزادیبخش خلق تیگری می جنگند. غیرنظامیان با حداقل 400000 نفر در شمال با گرسنگی و بیش از دو میلیون آواره اتیوپیایی در خط مقدم درگیری قرار دارند.

هر دو طرف به اعدام، شکنجه و تجاوز دسته جمعی متهم شده اند. درگیری در طول سال بدتر شد و برخی آن را به عنوان "پاکسازی قومی" محکوم کردند. در ماه نوامبر، شورشیان اعلام کردند که به تیگری عقب نشینی خواهند کرد تا به کمک های بشردوستانه اجازه ورود به کشور را بدهند و این امر امیدها را برای گفتگوهای صلح افزایش داد.

بلاروس یک هواپیمای مسافربری را برای بازداشت یک مخالف سیاسی منحرف می کند

در 23 می، یک هواپیمای بوئینگ 737-800 که در مسیر رایان ایر بین آتن و ویلنیوس پرواز می کرد، به دستور الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، به سمت مینسک منحرف شد. دلیل ذکر شده تهدید به بمب گذاری است - ادعایی که هرگز ثابت نشده است.

رومن پروتاسویچ، روزنامه‌نگار و فعال اپوزیسیون سوار بر هواپیما بود که در بدو ورود به پایتخت بلاروس بازداشت شد. این حادثه مقامات اتحادیه اروپا را به وحشت انداخت و آنها آن را "آدم ربایی" خواندند و متعاقبا تحریم های اقتصادی علیه بلاروس و همچنین ممنوعیت استفاده هواپیماهای این کشور از حریم هوایی اتحادیه اروپا اعمال کردند.

پس از چندین مصاحبه عمومی که گفته می شود تحت فشار انجام شده است، پروتاسویچ در نهایت از یک بازداشتگاه به حبس خانگی در مینسک منتقل شد. دوست دختر او سوفیا ساپگا نیز در حصر خانگی قرار گرفت. آنها متهم به کمک به هماهنگ کردن جنبش اعتراضی توده ای هستند که در بلاروس در سال 2020 پس از انتخاب مجدد لوکاشنکو برای پنجمین بار در انتخاباتی که به طور گسترده به عنوان نامشروع محکوم شد، به راه افتاد.

در FRANCE 24 بخوانید: چگونه دزدی دریایی بلاروس قوانین بین المللی را نقض می کند

خروج نیروهای غربی از افغانستان، قدرت گرفتن مجدد طالبان

کابل در 15 اوت زمانی که رئیس جمهور اشرف غنی از کشور فرار کرد، دوباره به دست طالبان افتاد. روز بعد، خیابان ها در هرج و مرج بود و اتباع خارجی، و همچنین افغان ها، برای تخلیه با هم به رقابت پرداختند.

طالبان در سال 2001 توسط ائتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده از قدرت سرنگون شدند. 20 سال بعد، نیروهای ایالات متحده به یک عملیات دیوانه وار نهایی که با کشته شدن 180 افغان و 13 سرباز آمریکایی مشخص شد، عقب نشینی کردند.

در 26 اوت، یک بمب گذاری انتحاری توسط دولت اسلامی بیش از 180 نفر را که در فرودگاه حامد کرزی کابل جمع شده بودند، کشت. در 30 اوت آخرین طیاره آمریکایی کابل را ترک کرد. از آن زمان، این کشور در آستانه فروپاشی، مبارزه با فقر و بحران های بشردوستانه بوده است. شرکت های خارجی و سازمان های بشردوستانه کشور را ترک کردند در حالی که آمریکا دارایی های بانک مرکزی این کشور را مسدود کرد. اقتصاد افغانستان از تورم و کاهش ارزش پول رنج می برد.

منظره غم انگیز افغان هایی که در تلاش ناامیدانه برای فرار از کشور، سوار هواپیمای نظامی آمریکا می شوند، یکی از خاطره انگیزترین تصاویر سال 2021 بود.

در The FRANCE 24 Observers بخوانید: افغانستان: در حالی که هزاران نفر سعی می کنند به هر قیمتی از کابل فرار کنند، مردم از هواپیما سقوط می کنند.

در نشستی در پاکستان در ماه دسامبر، رهبران 57 کشور مسلمان موافقت کردند که با سازمان ملل متحد برای رفع انسداد صدها میلیون دلار از دارایی های افغانستان برای ایجاد صندوقی برای کاهش بحران انسانی این کشور همکاری کنند.

تغییر اقلیم: سازمان ملل درباره "کد قرمز" برای بشریت هشدار می دهد

در 9 آگوست، درست قبل از اجلاس آب و هوای COP26 در گلاسکو، هیئت بین دولتی سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی گزارشی درباره تغییرات آب و هوایی منتشر کرد. در این ارزیابی آمده است که بشریت "به طور واضح" مسئول گرمایش جهانی است و اگر بخواهیم آسیب را محدود کنیم باید تغییرات شدیدی رخ دهد.

این گزارش نتیجه می گیرد که میانگین دمای زمین تا سال 2030 به 1.5 درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن خواهد رسید، یک دهه زودتر از آنچه کارشناسان تنها سه سال پیش پیش بینی کرده بودند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با بیان اینکه این گزارش «کد قرمزی برای بشریت» است، گفت: «هیچ زمانی برای انتظار و جایی برای عذرخواهی وجود ندارد».

این گزارش می‌گوید برخی از اثرات جانبی گرمایش جهانی در حال حاضر غیرقابل برگشت هستند، مانند ذوب شدن یخ‌های قطبی که منجر به افزایش مداوم سطح آب دریاها برای «قرن‌ها، حتی هزاره‌ها» می‌شود. سطح آب دریاها از سال 1900 تا 20 سانتی متر افزایش یافته است و تا سال 2100 می تواند تا 50 سانتی متر افزایش یابد.

در نوامبر، اجلاس سران COP26 پس از دو هفته مذاکرات فشرده با یک پیمان نهایی که با انتقادات زیادی مواجه شد، پایان یافت.

آغاز روند حملات در پاریس

تقریباً شش سال پس از حملات تروریستی پاریس در 13 نوامبر 2015، محاکمه این رویدادهای هولناک در 8 سپتامبر در پاریس آغاز شد. این بزرگترین جلسه دادگاهی است که تا کنون در کشور برگزار شده است و نه ماه به طول خواهد انجامید.

در روز اول محاکمه، صلاح عبدالسلام، تنها عضو گروه تروریستی که این حملات را انجام داد، هنوز زنده است و خود را "سرباز دولت اسلامی" توصیف کرد.

به مدت پنج هفته، بیش از 300 قربانی این حملات در دادگاه شهادت هیجان انگیزی دادند.

این زیردریایی در حال ایجاد تنش بین فرانسه و استرالیا، ایالات متحده و بریتانیا است

فرانسه آن را "ضربه چاقو به پشت" نامید: در ماه سپتامبر، یک معاهده زیردریایی که پاریس را به بیرون راند، منجر به یک بحران دیپلماتیک بین فرانسه، از یک سو، و استرالیا، ایالات متحده و بریتانیا، از سوی دیگر شد.

پنج سال پس از امضای توافقنامه ای به ارزش 50 میلیارد دلار استرالیا (31 میلیارد یورو) پاریس و کانبرا برای فرانسه برای ساخت 12 زیردریایی دیزلی، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، توافقنامه دفاعی جدیدی را با استرالیا و بریتانیا به نام AUKUS اعلام کرد که شامل ایالات متحده نیز می شود. و بریتانیا به استرالیا در توسعه ناوگان زیردریایی هسته ای کمک کرده اند. پس از این اعلامیه، فرانسه سفرای خود را از واشنگتن و کانبرا فراخواند.

ما با استرالیا رابطه اعتماد برقرار کرده بودیم. ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه، گفت: «این اعتماد خیانت شده است. امروز من بسیار عصبانی و ناراحت هستم... این کاری نیست که متفقین با یکدیگر انجام دهند.» مانند «فرصت طلبانه» و «چرخ پنجم» کالسکه".

در اواخر اکتبر، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه با اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا برای بازگرداندن روابط گفت‌وگو کرد و سفرای فرانسه به سمت‌های خود بازگردانده شدند. اما فرانسه همچنان محتاط است. لودریان هشدار داد که بهبودی از نقض اعتماد زمان می برد.

پایان یک دوره برای بنیامین نتانیاهو و آنگلا مرکل

رهبران دیرینه اسرائیل و آلمان با کناره گیری بنیامین نتانیاهو و آنگلا مرکل از سمت خود، باتوم را تحویل دادند و این نشان دهنده پایان دوره مربوطه آنها بود.

در 13 ژوئن، کنست به تصویب ائتلاف جدیدی به رهبری نفتالی بنت، رهبر جناح راست افراطی کشور، رأی داد و به حکومت 12 ساله نتانیاهو پایان داد. جمعیت با پلاکاردهای «خداحافظ، بی بی» در خیابان ها جشن گرفتند، اما نتانیاهو یک شوت تلخ برای جدایی داشت و به کنست گفت: «اگر مقدر شده است که در اپوزیسیون باشیم، این کار را با سرهایمان بالا انجام خواهیم داد تا این بد را سرنگون کنیم. دولت و بیایید برگردیم تا کشور را به راه خود هدایت کنیم.»

در آلمان، تأثیرگذارترین زن جهان با یک خداحافظی گرم از سراسر جهان روبرو شد. پس از چهار دوره و در مجموع 16 سال قدرت، صدراعظم آلمان به اولاف شولز سوسیال دموکرات واگذار شد.

او به او گفت: "این دفتر را بگیر و به نفع کشورمان کار کن."

در FRANCE 24 بخوانید: یک سال مرور: زنانی که سال 2021 را شکل دادند

دلتا و Omicron فصل جدیدی را در همه‌گیری باز می‌کنند

کمپین های واکسیناسیون در سراسر جهان تشدید شده است که برخی از محدودیت های زندگی روزمره را کاهش داده است. مردم فرانسه پایان منع آمد و شد را دیدند که سال را آغاز کرد، سالن‌های ورزشی، سینما، کافه‌ها و رستوران‌ها بازگشایی شدند و حتی کلوپ‌های شبانه بازگشایی شدند. معرفی کارت سلامت در فرانسه به افرادی که شواهدی مبنی بر منفی بودن آزمایش یا واکسیناسیون کووید-19 دارند، این امکان را می‌دهد تا به مکان‌هایی بروند که قبلاً ممنوع بود.

اما گزینه دلتا که به سرعت توسط Omicron دنبال شد، دولت‌های سراسر جهان را بر آن داشت تا دوباره تشدید محدودیت‌ها را آغاز کنند. مردم فرانسه اکنون به دوز سوم واکسن نیاز دارند تا کارت سلامت آنها از 15 ژانویه 2022 معتبر باشد.


[ad_2]
https://20khababr.ir https://afkharebartar.ir https://akhabarebartar.ir https://andnews.ir https://avatefepak.ir https://baranmajale.ir https://behtaringam.ir https://daltek.ir https://elmitarin.ir https://fardayeashena.ir https://forbos.ir https://foxirani.ir https://gisoon.ir https://hodhodirani.ir https://iranisard.ir https://kahkashani.ir https://lasttimes.ir https://lilaki.ir https://livejame.ir https://magirani.ir https://majaleiranian.ir https://mervina.ir https://mineralnews.ir https://modirezard.ir https://momon.ir https://moniseh.ir https://nationaliran.ir https://netcrafti.ir https://news-single.ir https://newsexpress.ir https://newslife.ir https://newsspot.ir https://newsteen.ir https://nikmag.ir https://officemag.ir https://okaziyon.ir https://one-news.ir https://pandamag.ir https://parsroids.ir https://patris-fun.ir https://senatornews.ir https://seratmag.ir https://sibala.ir https://sohanian.ir https://sosokan.ir https://tazekhabari.ir https://technoirani.ir https://timesirani.ir https://yamorani.ir https://yandexkhabari.ir https://abdoosnews.ir https://zehnenoandinsh.ir https://abestanews.ir https://abtinnews.ir https://akhbarebartaaar.ir https://akhbaremaaaa.ir https://akhbareshomaaa.ir https://akhshijnews.ir https://atrinnews.ir https://atroticnews.ir https://atshnews.ir https://bashariatemrooz.ir https://dastesalamatt.ir https://dostemansalam.ir https://elementorsite.ir https://emrooztafahom.ir https://ensanedirooooooz.ir https://etelaresankhabar.ir https://examplenews.ir https://fardaalefba.ir https://gisooyekhabar.ir https://halohekayatha.ir https://hashtadonoh.ir https://hekayatfardayeemaaa.ir https://honarmandkhabar.ir https://istgaheshomareyek.ir https://ketabkhoooon.ir https://kimyagaaaar.ir https://markazeakhbar.ir https://masternewss.ir https://mohamadrezasite.ir https://morvarideasia.ir https://mramins.ir https://naserinews.ir https://nasermr.ir https://newsamins.ir https://newsatropat.ir https://newscenterals.ir https://newsmineral.ir https://newsouls.ir https://newspishgamannn.ir https://newssalam.ir https://newsshans.ir https://newsworlds.ir https://parinews.ir https://patris-music.ir https://poshtibannews.ir https://powernewss.ir https://recordejadid.ir https://salamnewws.ir https://23ncfst.ir/ https://amiran-carpet.ir/ https://armanenergytec.ir/ https://blogenews.ir/ https://blogkhoon.ir/ https://bvfars.ir/ https://charsounews.ir/ https://chsnews.ir/ https://dezfil.ir/ https://dmwebmaster.ir/ https://dota2news.ir/ https://erfanhd.ir/ https://etminan110.ir/ https://faratarazkhabar.ir/ https://farsgardi20.ir/ https://footynews.ir/ https://goto98.ir/ https://ilyarkhabar.ir/ https://ir2khabar.ir/ https://iranalmanac.ir/ https://irandaryafest.ir/ https://khabarehaft.ir/ https://khabarontime.ir/ https://lolsms.ir/ https://maadgig.ir/ https://masoudtb.ir/ https://mp3news.ir/ https://music-ha.ir/ https://nakhlestankhabar.ir/ https://newcharge.ir/ https://news-links.ir/ https://news180.ir/ https://pimn.ir/ https://prmf.ir/ https://pvnews.ir/ https://rejawnews.ir/ https://sahab-co.ir/ https://samanbarg.ir/ https://semanews.ir/ https://shirinonews.ir/ https://soheilesonghor.ir/ https://tacity.ir/ https://taktanews.ir/ https://tarabaranmag.ir/ https://telegram-persian.ir/ https://tfcenter.ir/ https://trika.ir/ https://velninews.ir/ https://vidnaz.ir/ https://wajnews.ir/ https://your-news.ir/ https://zangannews.ir/ https://2016downloadnew.ir/ https://paxsolomusic.ir/ https://daryamedia.ir/ https://andikakhabar.ir/ https://seo-pbn.ir/ https://ghezelwich.ir https://panaztebtabriz.ir https://shayna-net.ir https://kanooneslamshahr.ir https://raynuts.ir https://honare2.ir https://itsama.ir https://flingpet.ir https://foreverpro.ir https://fraeesi.ir https://gkhabar.ir https://18amlak.ir https://pooyesh-khabar.ir https://matsef.ir https://photo-land.ir https://tabarestan118.ir https://disachain.ir https://chikaapp.ir https://mahestan18.ir https://radyaabkala.ir https://c-civil.ir https://saeeed.ir https://copytops.ir https://modirsearch.ir https://shz1music.ir https://m-khosravi.ir https://iranhayashi.ir https://iranian-dress.ir https://gigblog.ir https://basitcg.ir https://mashhadhekmat.ir https://rahetamin.ir https://radolyamani.ir https://bnemati.ir https://face-wood.ir https://tourvare.ir https://centertasisat.ir https://bidarirafsanjan.ir https://namahaa.ir https://30pp.ir https://script-tabadol-link.ir https://simayesarbedar.ir https://pakdashtiha.ir https://rentacars.ir https://2019movies.ir https://ekar24.ir https://saber-ramezani.ir https://teb-saharsina.ir
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن