همچنین وجود نور آفتاب در بعضی گونه های گیاهی منجربه افزایش غدد ترشح کننده و در نتیجه افزایش اسانس می شود. اسانس هایی که از قسمت های مختلف یک گیاه استخراج می شوند ممکن است از نظر خواص فیزیکی و شیمیایی و بو با هم اختلاف داشته باشند .این ترکیبات ممکن است در گیاهان با بعضی از مواد دیگر مثل صمغ ها و رزین ها جمع شده باشد و به همین سبب این روغن ها در معرض هوا تمایل به رزینی و اکسید شدن دارند.همچنین باید توجه داشت که شرایط محیط بر روی ترکیب شیمیایی اسانس ها یک گونه گیاهی که در دو محیط مختلف رشد داده شده باشد موثر است.
کسانی که کلسترول دارند بعد از غذا و عصرها از دمکردهی چای نعنا به مدت دو هفته در ماه بنوشند. یک گرم نعنا مانند چای دم کرده میل شود ولی هر روز استفاده نشود. طبع نعنا گرم و خشک است . عطرمایهها باید حتما در ظروف شیشهای نگهداری شوند و باید توجه داشت که در جای مناسب و گرم و دور از دسترس کودکان نگهداری گردد. برگهای خشک و نرم شده نعنا را برای خوشبو کردن ماست و دوغ و سرخشده آن را در روغن که به نام نعنا داغ موسوم است برای خوشبو کردن برخی آشها به کار میرود.
جارو برقی: اضافه کردن 5-10 قطره روغن مورد علاقه خود را در کیسه خلاء و یا ظرف قیمت اسانس چای گرد و غبار. رنگ گلی یا ارغوانی مایل به بنفش دارند و به تعداد زیاد در مجاور یکدیگر به نحوی مجتمع میرویند. از ویژگی و مشخصات اسانس ها می توان به طعم آن ها، رایحه و عطر آن ها، خاصیت و یا خواص درمانی آن ها، فرمولاسیون اسانس ها و … از اسانسها اغلب برای رایحه درمانی استفاده میشود.
این محصول جزء اسانسهای درمانی هم به شمار میآید. به طور کلی عصاره ها به دلیل خاصیت روغن مانندی که دارند در آب حل نمیشوند اما با این وجود عطر و رایحه ی خود را به آب منتقل میکنند. اسانس مخلوطی از مواد مختلف با ترکیبات شیمیایی مختلف بوده که بو و عطر قوی دارند و با نام عطرمایه نیز شناخته می شوند. اسانس ها به طور گسترده ای در ایجاد طعم و مزه مواد غذایی دارند. این نوع از ترکیبات در واقع نوعی طعم دهنده هستند که به عنوان ماده ای جهت اصلاح عطر و طعم استفاده می شود.