چگونگی اجرای طلاق توافقی و شرایط ثبت دادخواست آن
طلاق توافقی در دنیای امروزی بیشتر از پیش صورت می گیرد. یکی از مهم ترین علل این امر سهولت طلاق توافقی نسبت به نوع شکایتی آن است. زمان و هزینه طلاق توافقی بسیار مقرون به صرفه بوده و در نتیجه مراحل انجام آن نیز سریع تر انجام می شود.
مراحل طلاق توافقی
ثبت دادخواست طلاق توافقی دارای گام های مختلفی است که بهتر است آن ها را شناسایی کرده و به ترتیب پیش بروید. در این بخش به مراحل انجام طلاق توافقی اشاره می کنیم.
گام اول
مهم تر از همه تصمیم زوجین در به پایان رساندن زندگی مشترکشان است. در این مورد اگر هر دو نفر یعنی زوج و زوجه درباره ی مهریه، نفقه، جهیزیه و حضانت فرزندان با هم توافق داشته باشند و مشکلی نباشد، می توانند درخواست طلاق توافقی داشته باشند.
گام دوم
اکنون دو روش برای گرفتن رای طلاق توافقی هست که هر کدام مزیت و معایبی دارند و انتخاب هر کدام از این روش ها با زوجین است.
ثبت نام در سامانه و طی کردن چند جلسه ی مشاوره قبل از طلاق که می توان از طریق سامانه های آنلاین مورد اطمینان مشاوره دریافت کرده و یا ثبت نام کنند.
دومین روش نیز درخواست طلاق به صورت حضوری توسط زوجین و انجام مراحل اداری در مدت زمانی کوتاه است.
وکیل پایه یک در زمان مراجعه، امضای زوجین را برای توافق صورت جلسه می کنند.
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی
همانطور که برای ازدواج نیاز به مدارک خاصی هست، برای طلاق هم مدارک خاصی را از زوجین طلب می کنند. برخی از این مدارک عبارتند از: عقدنامه، شناسنامه، کپی کارت ملی زوج ها و... باید ارائه شود. اگر هر کدام از طرفین وکالت در طلاق، حق درخواست طلاق را داشته باشند، باید اصل مدارک را ارائه دهند. هر دو نفر لازم است که در سامانه ثنا برای رسیدگی به امور قضایی ثبت نام کنند.
در مرحله بعدی لازم است که زوجین در چند جلسه مشاوره که در یک دوره 45 روزه تعریف شده، شرکت کنند. در صورتی که بعد از این جلسات زوجین اصرار به طلاق داشته باشند گواهی عدم انحراف را از مرکز مشاوره دریافت کرده و با توجه به آن گواهی دادخواست طلاق توافقی را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنند.
شایان ذکر است که با انتخاب این روش حتی با داشتن وکیل و یا وکالت در طلاق شرکت در جلسات مشاوره الزامی می باشد. در موارد خاص و نادر می توان از حضور در جلسات مشاوره امتناع کرد. شیوه دیگری که وجود دارد، کمک گرفتن از وکیل دادخواست طلاق از طرف یکی از زوجین در دفتر خدمات الکترونیکی قضایی ثبت می شود. در این حالت فعلا نیاز به مشاوره اجباری نیست. یعنی اگر زن و مردی به وکیل طلاق مراجعه کرده باشند و تمایل به حضور در جلسات مشاوره نداشته باشند، ناچار به استفاده از این روش بوده و دیگر نیازی به حضور آن ها نیست. و در 1 تا 2 روز کاری رای صادر می شود و پس از دادخواست یک طرفه به شعبه دادگاه خانواده وکلای خواهان و خوانده به دادگاه توافق خود را اعلام می دارند.
https://idehalmag.com/42843-%d8%b7%d9%84%d8%a7%d9%82-%d8%aa%d9%88%d8%a7%d9%81%d9%82%db%8c/
توافقات زوجین در طلاق توافقی
همان طور که اشاره شد، باید زوجین در خصوص حضانت فرزندان، میزان و روش پرداخت مهریه و نفقه به توافق برسند. در اغلب موارد حضانت را به والده می دهند و با توجه به سن و تعداد فرزندان، میزان نفقه نیز تعیین می گردد. از طرفی نیز معمولا زوجه مهریه را در طلاق توافقی می بخشد و یا ممکن است که آن را قسط بندی کند تا علاوه بر دریافت مهریه دیگر به زوج نیز فشار نیاید. گاهی اوقات نیز زوجین به توافق می رسند که تمامی اموال را به شکل مساوی تقسیم کنند.