وکیل ملکی به چه کسی گفته می شود و چه کمکی به ما می کند؟
امروزه دعاوی ملکی به یکی از رایج ترین اختلافات در دادگاه ها و محاکم حقوقی تبدیل شده اند. علت اصلی این اختلافات، عدم آگاهی و دانش مردم در زمینه مسائل حقوقی می باشد که باعث می شود با مشکلات زیادی در خصوص ملک و املاک روبرو شوند. در صورتی که اگر قبل از هر اقدامی با یک وکیل خوب مشورت نمایند، به هیچ عنوان با مشکل مواجه نخواهند شد.
به طور کلی، افراد برای رفع مشکلات و موضوعات ملکی خود از یک وکیل متخصص در این زمینه کمک می گیرند که به آن وکیل ملکی گفته می شود. در این مطلب قرار است اهمیت مراجعه به یک وکیل خوب برای دعاوی ملکی را مورد بررسی قرار دهیم.
ویژگی های وکیل ملکی
وکیل ملکی متخصص باید تجربه کافی در پرونده های مربوط به ملک و املاک را داشته، و در اکثر آنها موفق شده باشد. دعاوی ملکی از پیچیدگی زیادی برخوردار می باشند و برای رسیدگی به آن ها، آشنایی با قوانین و مقررات زیادی لازم است. به همین دلیل، یک وکیل ملکی باید به اندازه کافی از دانش و اطلاعات، و همچنین مهارت و تخصص های لازم برخوردار باشد تا با تسلط و اشراف کامل روی جزئیات پرونده، به حل و فصل آن بپردازد.
در حقیقت، بهترین وکیل ملکی کسی است که با تمام قوانین، آیین نامه ها، رویه های قضایی و... آشنا بوده، و مهارت این را داشته باشد که تمام ابهامات و مشکلات را با ادله کافی برطرف کند. به طور کلی، یک وکیل ملکی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
-
با نحوه تنظیم دادخواست آشنا باشد:
یک وکیل ملکی ماهر باید بتواند دادخواست مورد نظر را به درستی تنظیم کند. تمام وکیل های باتجربه از هنر لایحه نویسی و تنظیم دادخواست برخوردارند.
-
از هزینه های مربوط به پرونده آگاهی کامل داشته باشد:
یک وکیل خوب باید به تمام هزینه ها آگاه بوده، و با ارائه راهکارهای موثر موکل خود را نیز آگاه نماید. زمانی که وکیل املاک بتواند به تمام جزییات پرونده مسلط شود، جلوی هزینه های اضافی و ضرر و زیان های احتمالی را خواهد گرفت.
-
تجربه کافی داشته باشد:
هر چقدر که تجربه یک وکیل در امور ملکی بیشتر شود، با موضوعات ملکی مختلف آشنا شده و به همان اندازه به دانش و تخصص او اضافه خواهد شد. البته این بدان معنا نیست که وکلای تازه کار از دانش کافی برخوردار نیستند، منظور این است که با افزایش تجربه، راهکارها و قوانین بیشتری برای پرونده های بعدی به ذهن وکیل رسیده و مهارت های او هم بیشتر خواهد شد.
-
از حسن شهرت خوبی برخوردار باشد:
بهترین وکیل املاک به وکیلی گفته می شود که بسیار خوش برخورد بوده و از ویژگی هایی مثل صداقت، تعهد، امانت داری و راز نگهداری، با وجدان بودن و با انصاف بودن و... برخوردار باشد.
-
به اجرای احکام نظارت داشته باشد:
یک وکیل خبره باید بعد از صدور رای قاضی هم در کنار موکل خود بماند و از اجرای درست و به موقع احکام مطمئن شود.
انواع دعاوی ملکی
دعاوی ملکی از تنوع بسیار بالایی برخوردارند و طیف بسیار گسترده ای از پرونده ها را تشکیل می دهند. به طور کلی، دعاوی ملکی به دو دسته کیفری و حقوقی تقسیم می شوند. از جمله رایج ترین دعاوی حقوقی می توان به الزام به تنظیم سند رسمی، خلع ید، تصرف ملک، فک رهن، تخلیه ملک، تعدیل در پرداخت اجاره ملک، مطالبه سرقفلی و... اشاره کرد. اگر با هر کدام از این موارد روبرو شده اید، می توانید با یک وکیل ملکی در تهران مشورت کرده و از او بخواهید رسیدگی به پرونده شما را به دست گیرد.
اما در خصوص موارد کیفری، باید بگوییم که این موارد معمولا به جرایم شخص مربوط می شوند و اکثر وکلای ملکی از پذیرش چنین پرونده هایی اجتناب می ورزند. برای مثال می توان به جعل اسناد، فروش یک ملک به چند نفر، فروش اموال دیگران و... اشاره کرد. در واقع یک وکیل امور ملکی برای حل و فصل پرونده های مربوط به ملک و املاک تخصص دارد و این موارد کیفری باید توسط وکلای مربوطه پیگیری شوند.
چرا باید از وکیل ملکی کمک بگیریم؟
همانطور که در مطالب قبلی اشاره کردیم، مسائل حقوقی بسیار پیچیده هستند و برای رسیدگی به آن ها به دانش و مهارت زیادی نیاز است. یک وکیل متخصص ملکی به اندازه کافی به قوانین و آیین نامه های مربوط به این امور آشنایی دارد و می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل شما را حل کند.
البته باید در انتخاب وکیل هم به اندازه کافی دقت داشته باشید و پرونده خود را به هرکسی نسپارید؛ چرا که یک وکیل ملک نابلد و غیرحرفه ای نه تنها به شما کمکی نمی کند، بلکه روند پرونده را هم به تاخیر انداخته و ضرر و زیان های بیشتری به شما وارد خواهد کرد.
شما می توانید با اندکی تحقیق و پرس و جو از افرادی که قبلا در زمینه های مشابه تجربه داشته اند، بهترین وکیل ملکی تهران را برای خود انتخاب کرده و با خیالی آسوده پرونده هایتان را به او بسپارید.
هزینه وکیل ملکی در تهران
برای بررسی هزینه وکیل ملکی، ابتدا باید به یک وکیل خوب مراجعه کرده و تمام جزییات مشکل خود را بازگو کنید. در این صورت با توجه به میزان پیچیدگی پرونده شما و وسعت آن، حق الوکاله وکیل مربوطه مشخص خواهد شد.
همچنین هرچقدر که یک وکیل ماهر تر و با تجربه تر باشد، حق الوکاله بیشتری دریافت خواهد کرد. البته شما به هیچ عنوان نباید میزان حق الوکاله را به عنوان معیار انتخاب وکیل ملکی تهران قرار دهید. چرا که ممکن است یک وکیل با وجود حق الوکاله بالایی که می گیرد، از توانایی و مهارت چندانی برخوردار نباشد.
از طرفی دیگر، ممکن است مجبور شوید برای همکاری با یک وکیل هزینه بالایی بپردازید، اما این هزینه ها در مقابل تبحر آن وکیل و ضرر و زیان هایی که ممکن بود در صورت همکاری با فرد نادرست به شما تحمیل شود، اصلا به چشم نیاید!
بنابراین توصیه می شود معیار هایی مانند تجربه، دانش و مهارت ها و... را مورد توجه قرار دهید.