با شروع ناآرامی های اجتماعی در هند غربی فرانسه، کلردکون کلید بحران است

[ad_1] ناآرامی های اجتماع

توسط AKHBAREBARTAAAR در 17 آذر 1400
[ad_1]

ناآرامی های اجتماعی کنونی در گوادلوپ و مارتینیک توجه بین المللی را به موضوع مهم آلودگی کلردکون در این جزایر کارائیب برگردانده است. این حشره کش بسیار سمی که از سال 1993 در فرانسه و مناطق آن ممنوع شده است، در حال حاضر تحت تحقیقات علمی فشرده برای درک اثرات مضر آن بر بدن انسان و اکوسیستم است.

کلردکون اثری دائمی بر جمعیت هند غربی فرانسه بر جای گذاشته است. در جریان اعتراضاتی که در اواخر نوامبر گوادلوپ و مارتینیک را لرزاند، این حشره کش بسیار سمی به عنوان یکی از عوامل کلیدی پشت ناآرامی اجتماعی ناشی از وضعیت کووید-19 ذکر شد.

پس از آن که این اقدام اعتراضات گسترده ای را در سرزمین های فرانسه برانگیخت که در آن افسران پلیس و روزنامه نگاران مورد حمله قرار گرفتند، فرانسه مجبور شد اجرای دستور واکسیناسیون کارکنان بهداشتی را به تعویق بیندازد. اگر مردم این جزایر تمایلی به اعتماد به واکسن‌های کووید-19 ندارند، به این دلیل است که پاریس را در مورد کلردکون شکست داده‌اند.

کارگران سابق کشاورزی که سال ها در مزارع موز در معرض این حشره کش بوده اند، معتقدند که کلردکون مستقیماً با سرطان های خاص و بیماری های عصبی مرتبط است. این آفت کش بحث برانگیز اکنون موضوع چندین مطالعه علمی با هدف کشف بیشتر در مورد تأثیر آن بر سلامت و محیط زیست است.

کلردکون برای اولین بار در مزارع موز در گوادلوپ و مارتینیک در سال 1972 در نبرد با حشره ای به نام ساقه موز استفاده شد. این ماده که در سال 1976 در ایالات متحده ممنوع شد، توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) در سال 1979 به عنوان یک ماده سرطان‌زای احتمالی برای انسان طبقه‌بندی شد. خود فرانسه تا سال 1990 آن را ممنوع نکرد. با این حال، یک استثنا دولتی اجازه استفاده مداوم از آن را در هند غربی می‌دهد. سه سال، تا سال 1993

حشره کش که درختان موز را آلوده کرد، خاک را مسموم کرد و سپس وارد آب های زیرزمینی، رودخانه ها و ساحل شد. بیشتر پوشش گیاهی جزیره نیز آلوده است زیرا سم در خاک ریشه دوانده است. در نتیجه، کلردکون در مراتع حیوانات و متعاقباً در محصولات گوشتی یافت شد.

لوک مولتیگنر، اپیدمیولوژیست و مدیر تحقیقات موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه، اینسرم، می گوید: «حداقل یک سوم زمین های کشاورزی مورد استفاده برای کشت و پرورش و حداقل یک سوم سواحل آلوده به کلردکون هستند. . ، در حال صحبت با FRANCE 24.

از آنجایی که مولکول های آن بسیار آهسته در خاک تجزیه می شوند، دشوار است که بدانیم چه مدت در اکوسیستم باقی می ماند. به گفته موسسه ملی تحقیقات کشاورزی (INRAE)، "هنوز می تواند برای یک تا شش قرن وجود داشته باشد."

>> هزاران نفر در مارتینیک، فرانسه، علیه "مصافیت از مجازات" این حشره کش تظاهرات کردند

تقریباً کل جمعیت مسموم هستند

به گفته Santé publique France و Inserm، کلردکون بیش از 90 درصد از جمعیت این دو جزیره را به درجات مختلف مسموم کرده است. مولتیگنر با استناد به صدها مقاله تحقیقاتی منتشر شده در مورد این سم گفت: "در مورد خطر کلی کلردکون، سمیت ذاتی آن به خوبی شناخته شده است."

مطالعه اثرات سلامتی کلردکون جدید نیست. اولین مطالعات در دهه 60 قرن گذشته انجام شد، قبل از اینکه حتی در هند غربی معرفی شود. محققان در آزمایشات آزمایشگاهی بر روی حیوانات اختلالات عصبی و همچنین اختلالات بیضه و ضایعات تومور کبد را پیدا کردند. سپس، در اواسط دهه 1970، دانشمندان آسیب عصبی و بزرگ شدن کبد را در کارگران کارخانه کلردکون در Hopewell، ایالات متحده کشف کردند.

چندین سال بعد، تحقیقات نشان داد که کلردکون دارای خواص هورمونی است. امروزه به عنوان یک اختلال غدد درون ریز در نظر گرفته می شود. «بیست سال پیش، زمانی که موضوع کلردکون مورد توجه رسانه‌ها قرار نگرفت، اینسرم یک سری مطالعات انجام داد تا دریابد که آیا این آلودگی باعث آلودگی جمعیت می‌شود یا خیر. مولتیگنر گفت: ما متوجه شدیم که جمعیت هند غربی واقعاً مسموم شده بودند، زیرا کلردکون در خون اکثر افراد مورد مطالعه یافت شد. وی ادامه داد: پس از انجام این مشاهدات، این سوال مطرح شد که آیا این آثار کلردکون در خون باعث ایجاد مشکلاتی برای سلامتی می شود؟

در دهه 2000، مطالعه تیمون ("کودک" در کریول) به رهبری اینسرم، ارتباط بین سطوح قرار گرفتن در معرض کلردکون در دوران بارداری و افزایش خطر زایمان زودرس را برجسته کرد. داده های متعددی که در طول پیگیری کودکان متولد شده در گروه تیمون به دست آمده در حال حاضر برای درک تأثیر بر رشد آنها در حال تجزیه و تحلیل هستند. تحقیقات دیگر به ویژه در مورد تکامل هپاتیت مزمن هنوز ادامه دارد.

در اوایل سال 2010، مطالعه Karuprostate که توسط Multigner و Pascal Blanchet، رئیس بخش اورولوژی در بیمارستان دانشگاه Pointe-à-Pitre در گوادلوپ هماهنگ شده بود، نشان داد که ارتباط واضحی بین قرار گرفتن در معرض این ماده مضر و بروز سرطان پروستات وجود دارد.

مولتیگنر می گوید: «ما مشاهده کردیم که مردان بیشتر در معرض کلردکون قرار می گیرند، خطر ابتلا به سرطان پروستات در آنها بیشتر می شود. بر اساس مطالعه ای که توسط Inserm با عنوان "آفت کش ها و اثرات سلامتی" در ژوئن گذشته به روز شد، "در غرب هند، میزان بروز تقریباً دو برابر میزان بروز در قاره فرانسه برای سال های 2007-2014 است."

در همین راستا، جولین دنورمندی، وزیر کشاورزی و غذا، 7 آبان ماه اعلام کرد که حکم رسمی رسمیت شناختن سرطان پروستات به عنوان یک بیماری شغلی پس از مصرف این آفت کش «قبل از پایان سال» صادر خواهد شد.

تحقیقات جدید در مورد سرطان پروستات

در حال حاضر مطالعات زیادی در مورد رابطه خاص بین این بیماری و کلردکون در حال انجام است. به گفته مؤسسه فرانسوی تحقیقات در بهداشت، محیط زیست و کار، یک مطالعه جدید (Cohorte KP-Caraïbes-Breizh) روی سرطان پروستات "توجه ویژه ای به آلاینده های محیطی (از جمله کلردکون) در تکامل بیماری بر اساس درمان خواهد داشت. .

در مواجهه با مردم نگران کننده قابل درک در هند غربی، موسسه ملی سرطان یک برنامه تحقیقاتی چند رشته ای را در 9 نوامبر برای بررسی ارتباط بین قرار گرفتن در معرض کلردکون در غرب هند و خطر ابتلا به سرطان پروستات راه اندازی کرد. به مدت پنج سال، محققانی از رشته‌های مختلف (اپیدمیولوژی، علوم انسانی و اجتماعی، علوم بالینی) روی این موضوع کار خواهند کرد تا درک ما از نقش کلردکون در خطر ابتلا به سرطان پروستات و همچنین درک و پیامدهای اجتماعی آن در هند غربی ".

نویسندگان مطالعه «آفت‌کش‌ها و اثرات سلامتی» با اشاره به این که ارتباط علت و معلولی وجود دارد، نوشت: «پیش‌فرض قوی ارتباط بین قرار گرفتن در معرض کلردکون در جمعیت عمومی و خطر ابتلا به سرطان پروستات تأیید شده است. [between chlordecone and prostate cancer] محتمل تلقی می شود.»

«تا اینجا همه دانش علمی [on the link between chlordecone and prostate cancer] مولتیگنر گفت، هیچ تناقضی وجود نداشت.

اگر اجماع علمی در سطح سیاسی وجود داشته باشد، بحث دیگری است. در 1 فوریه 2019، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، که شش ماه پیش از آن این موضوع را یک "رسوایی زیست محیطی" خواند و برای اولین بار اعتراف کرد که "دولت سهم خود را در مسئولیت دارد" دوباره در مورد این موضوع صحبت کرد.

«نباید بگوییم سرطان زا است. مکرون در آن زمان گفت: «مشخص شده که این محصول خوب نیست، مواردی وجود دارد که از نظر علمی شناخته شده است، اما نباید گفت سرطان زا است، زیرا ما چیزی می گوییم که درست نیست و به ترس دامن می زنیم».

بیانیه او خشم رهبران و دانشمندان بین المللی منتخب از جمله Multigner را برانگیخت. کاخ الیزه بعداً گفت که این یک "سوء تفاهم" بوده است. رئیس جمهور گفت آلودگی کلردکون یک رسوایی است، این خوب است. مولتیگنر می‌گوید، اما گفتن همزمان «سرطان‌زا نیست» با تحقیقات در تضاد است.

تمام تحقیقات انجام شده تا کنون به مقامات کمک کرده است تا برنامه‌های اقدام منسجمی را با هدف حفاظت، افزایش آگاهی و ترمیم آسیب‌های ناشی از این حشره‌کش ایجاد کنند. اقدامات خاصی انجام شده است. غذاهای تولید شده در هند غربی ممکن است حاوی کلردکون بیشتر از حداکثر مجاز ایالت نباشد. علاوه بر این، بسیاری از مناطق برای ماهیگیری بسته شده است، زیرا ماهی ها آلوده هستند. این تصمیمات پیامدهای اقتصادی-اجتماعی نیز دارد، زیرا برخی از کشاورزان و ماهیگیران دیگر نمی توانند به فعالیت های حرفه ای خود ادامه دهند.

اجرای برنامه چهارم برای مبارزه با آلودگی کلردکون در سال جاری برای کاهش تنش های فزاینده کافی نبود. انجمن های گوادلوپ و مارتینیک که در سال 2006 شکایتی را علیه ایالت به دلیل "به خطر انداختن جان دیگران" ارائه کردند، هنوز در انتظار محاکمه هستند. با توجه به انقضای مرور زمان احتمالاً پرونده مختومه خواهد شد.

این مقاله از اصل به فرانسوی ترجمه شده است.


[ad_2]
https://20khababr.ir https://afkharebartar.ir https://akhabarebartar.ir https://andnews.ir https://avatefepak.ir https://baranmajale.ir https://behtaringam.ir https://daltek.ir https://elmitarin.ir https://fardayeashena.ir https://forbos.ir https://foxirani.ir https://gisoon.ir https://hodhodirani.ir https://iranisard.ir https://kahkashani.ir https://lasttimes.ir https://lilaki.ir https://livejame.ir https://magirani.ir https://majaleiranian.ir https://mervina.ir https://mineralnews.ir https://modirezard.ir https://momon.ir https://moniseh.ir https://nationaliran.ir https://netcrafti.ir https://news-single.ir https://newsexpress.ir https://newslife.ir https://newsspot.ir https://newsteen.ir https://nikmag.ir https://officemag.ir https://okaziyon.ir https://one-news.ir https://pandamag.ir https://parsroids.ir https://patris-fun.ir https://senatornews.ir https://seratmag.ir https://sibala.ir https://sohanian.ir https://sosokan.ir https://tazekhabari.ir https://technoirani.ir https://timesirani.ir https://yamorani.ir https://yandexkhabari.ir https://abdoosnews.ir https://zehnenoandinsh.ir https://abestanews.ir https://abtinnews.ir https://akhbarebartaaar.ir https://akhbaremaaaa.ir https://akhbareshomaaa.ir https://akhshijnews.ir https://atrinnews.ir https://atroticnews.ir https://atshnews.ir https://bashariatemrooz.ir https://dastesalamatt.ir https://dostemansalam.ir https://elementorsite.ir https://emrooztafahom.ir https://ensanedirooooooz.ir https://etelaresankhabar.ir https://examplenews.ir https://fardaalefba.ir https://gisooyekhabar.ir https://halohekayatha.ir https://hashtadonoh.ir https://hekayatfardayeemaaa.ir https://honarmandkhabar.ir https://istgaheshomareyek.ir https://ketabkhoooon.ir https://kimyagaaaar.ir https://markazeakhbar.ir https://masternewss.ir https://mohamadrezasite.ir https://morvarideasia.ir https://mramins.ir https://naserinews.ir https://nasermr.ir https://newsamins.ir https://newsatropat.ir https://newscenterals.ir https://newsmineral.ir https://newsouls.ir https://newspishgamannn.ir https://newssalam.ir https://newsshans.ir https://newsworlds.ir https://parinews.ir https://patris-music.ir https://poshtibannews.ir https://powernewss.ir https://recordejadid.ir https://salamnewws.ir https://23ncfst.ir/ https://amiran-carpet.ir/ https://armanenergytec.ir/ https://blogenews.ir/ https://blogkhoon.ir/ https://bvfars.ir/ https://charsounews.ir/ https://chsnews.ir/ https://dezfil.ir/ https://dmwebmaster.ir/ https://dota2news.ir/ https://erfanhd.ir/ https://etminan110.ir/ https://faratarazkhabar.ir/ https://farsgardi20.ir/ https://footynews.ir/ https://goto98.ir/ https://ilyarkhabar.ir/ https://ir2khabar.ir/ https://iranalmanac.ir/ https://irandaryafest.ir/ https://khabarehaft.ir/ https://khabarontime.ir/ https://lolsms.ir/ https://maadgig.ir/ https://masoudtb.ir/ https://mp3news.ir/ https://music-ha.ir/ https://nakhlestankhabar.ir/ https://newcharge.ir/ https://news-links.ir/ https://news180.ir/ https://pimn.ir/ https://prmf.ir/ https://pvnews.ir/ https://rejawnews.ir/ https://sahab-co.ir/ https://samanbarg.ir/ https://semanews.ir/ https://shirinonews.ir/ https://soheilesonghor.ir/ https://tacity.ir/ https://taktanews.ir/ https://tarabaranmag.ir/ https://telegram-persian.ir/ https://tfcenter.ir/ https://trika.ir/ https://velninews.ir/ https://vidnaz.ir/ https://wajnews.ir/ https://your-news.ir/ https://zangannews.ir/ https://2016downloadnew.ir/ https://paxsolomusic.ir/ https://daryamedia.ir/ https://andikakhabar.ir/ https://seo-pbn.ir/ https://ghezelwich.ir https://panaztebtabriz.ir https://shayna-net.ir https://kanooneslamshahr.ir https://raynuts.ir https://honare2.ir https://itsama.ir https://flingpet.ir https://foreverpro.ir https://fraeesi.ir https://gkhabar.ir https://18amlak.ir https://pooyesh-khabar.ir https://matsef.ir https://photo-land.ir https://tabarestan118.ir https://disachain.ir https://chikaapp.ir https://mahestan18.ir https://radyaabkala.ir https://c-civil.ir https://saeeed.ir https://copytops.ir https://modirsearch.ir https://shz1music.ir https://m-khosravi.ir https://iranhayashi.ir https://iranian-dress.ir https://gigblog.ir https://basitcg.ir https://mashhadhekmat.ir https://rahetamin.ir https://radolyamani.ir https://bnemati.ir https://face-wood.ir https://tourvare.ir https://centertasisat.ir https://bidarirafsanjan.ir https://namahaa.ir https://30pp.ir https://script-tabadol-link.ir https://simayesarbedar.ir https://pakdashtiha.ir https://rentacars.ir https://2019movies.ir https://ekar24.ir https://saber-ramezani.ir https://teb-saharsina.ir
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن